Evaluare Naţională 2016. Părinte: "Când am auzit de geometrie m-am speriat puţin"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La subiectul al II-lea au avut de desenat un paralelipiped şi de calculat mai multe funcţii şi expresii
La subiectul al II-lea au avut de desenat un paralelipiped şi de calculat mai multe funcţii şi expresii

Peste 4000 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Dâmboviţa au susţinut, miercuri, proba scrisă la Matematică, ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale 2016. La subiectul al III-lea, elevii au avut de calculat aria unui triunghi şi aria unei prisme, dar şi de demonstrat perpendicularitatea a două plane.

La subiectul al II-lea au avut de desenat un paralelipiped şi de calculat mai multe funcţii şi expresii.

Elevii au avut de rezolvat, printre altele, perpendicularitatea a două plane şi perimetrul triunghiului vor face diferenţa. "Când am auzit ce subiecte au picat m-am speriat puţin. Am avut emoţii mai mare decât la română, pentru că la română dacă nu cunoşti un subiect mai poţi improviza, dar la mate nu e aşa. Într-un final m-a liştit băiatul când a ieşit şi mi-a spus că o să ia peste 9", ne-a declarat mama unui absolvent de la Şcoala Coressi din Târgovişte.

evaluare targoviste

Subiecte provocatoare la geometrie

UPDATE La Subiectul al II-lea, elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic şi de rezolvat mai mai multe funcţii şi expresii.

La subiectul al III-lea, aceştia au avut de calculat aria şi perimetrul unui triunghiu, dar şi de calculat aria laterală a unei prisme.

Mai mulţi absolvenţi au declarat la ieşirea din sala de examen că subiectele au fost grele. Totodată, mamele unor elevi se arată îngrijorate pentru copiii lor.

image
image

Peste 153.000 de elevii susţin Evaluarea Naţională

Reamintim că dintre cei 153.672 de candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţională au fost prezenţi 149.130 (97,04%) la proba de Limba şi literatura română care avut loc luni. Astfel, la prima probă, 4.542 (2,96%) au absentat, iar şase elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă 6 candidaţi. 

A doua zi de examinare din cadrul Evaluării Naţionale a fost cu scandal, după ce elevii au avut surpriza de a avea de rezolvat subiectul de rezervă de anul trecut. Cu toate că mulţi profesori, dar şi experţi în educaţie au considerat gafa ca fiind una incalificabilă, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au spus că nu este nimic grav. 

Potrivit metodologiei, media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

120 de minute pentru rezolvarea subiectelor

Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, iar supravegherea copiilor este asigurată, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba.

Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă. „Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă”, anunţă oficialii Ministerului Educaţiei.

În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.
 

Fără ghiozdane în sălile de examen

Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete . De asemenea, nu au voie să aibă asupra lor manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate sau ciorne sau care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

„În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică  va fi disponibilă zilnic, între orele 8-17. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de email examene@edu.gov.ro”, arată oficialii Ministerului Educaţiei.

Calendar Evaluarea Naţională 2016

29 iunie 2016 – Matematică

1 iulie 2016 – Afişarea primelor rezultate, până la ora 16:00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16:00 – 20:00

2-4 iulie 2016 – Rezolvarea contestaţiilor

5 iulie 2016 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Repartizarea computerizată şi înscrierea la liceu

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată. Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa  lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite