Dezastrul de pe șoselele României. Cum se repetă, zi de zi, prin cumul de nenorociri, tragedia de la Crevedia
0Cunoscutul pilot de curse Titi Aur, specializat în prezent în conducere defensivă, concluzionează că în România avem în fiecare zi, în medie, în accidentele rutiere, cinci oameni morți, zece răniți grav și 70-80 răniți ușor.

În exploziile din Crevedia, jud. Dâmbovița, au murit 5 oameni, au fost 10 răniți grav și vreo 40 de răniți ușor, iar ancheta în acest caz este departe de a se fi terminat, având implicații majore de la momentul producerii exploziilor.
Titi Aur, fost pilot, specializat în conducere defensivă, spune că - urmare a unei bizare coincidențe statistice - în România avem în fiecare zi, în medie, 5 morți, 10 răniți grav și 70-80 de răniți ușor, dar că aceste cifre nu par să le dea prea mult de gândit autorităților.

„Crevedia seamănă cu o zi de pe drumurile naționale. La Crevedia, toată presa a fost atentă, toată lumea afectată, dar acolo nu sunt, probabil, pagube mai mari de două milioane de euro, cât se plătesc despăgubiri pagube materiale pentru accidente rutiere, în fiecare zi, de la asigurări. Avem atât de multe tragedii în țară, peste tot. Am avut zile și cu 12 morți, dar media este de cinci morți pe zi”, a declarat, pentru „Adevărul”, Titi Aur, care trage un semnal de alarmă la adresa autorităților „care nu fac absolut nimic pentru a opri crimele de pe șosele”.
„Morții de pe șosea nu îi interesează”
Potrivit fostului pilot de raliu, dovada că interesul autorităților față de siguranța șoferilor este foarte scăzut o regăsim în formele de pregătire din România, și aici este vorba despre școlile de șoferi și de atestatele care se obțin extrem de ușor.
„Acest lucru este coordonat de Ministerul Transporturilor, prin Direcția Rutieră de Transport și care, atunci când eu am deschis discuții despre calitatea formelor de pregătire numită școală de șoferi și în cazul de față școală de moto, mi-au sărit toți în cap că de ce mă bag eu, că de ce le fac eu pe toate și acum sunt persoana non grata la Ministerul Transporturilor. Morții de pe șosea nu îi interesează, deși ei răspund de siguranța rutieră. Începând de la instructorii de la școlile de șoferi, continuând cu cursanții, șoferii din România și inclusiv Ministerul, nimeni nu ține cont de siguranța rutieră”, crede Titi Aur.
Din păcate, niciun Guvern nu a fost interesat de scăderea numărului de morți de pe drumurile României, spune Aur, care ne-a mărturisit că a fost în audiență la mai mulți premieri și miniștri, pentru a explica situația.