VIDEO Boncănitul cerbilor, într-o pădure din Suceava. Lupta pentru ciute şi manevrele de intimidare a adversarilor, în perioada împerecherii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto/Video: Facebook Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva
Foto/Video: Facebook Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva

Boncănitul cerbilor - perioada în care se aude strigătul de împerechere, dar şi de luptă al masculilor - debutează în septembrie şi se încheie în prima jumătate a lunii octombrie, în funcţie de climă şi altitudine. Specialiştii Romsilva au surprins într-o pădure suceveană o încercare curajoasă de intimidare a adversarilor.

În această perioadă, a împerecherii, cerbii se luptă pentru cârdurile de ciute.

Încecarea lor de a-i ţine departe pe masculii consideraţi o ameninţare e impresionantă.

"Cerbii îşi anunţă prezenţa în timpul boncănitului prin mugete puternice şi încearcă să-şi intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind şi un indiciu al poziţiei masculului în ierarhie" scrie Romsilva pe pagina de Facebook a Regiei, acolo unde  săptămâna aceasta, au fost postate imagini extraordinare cu boncănitul cerbilor, surprinse de angajaţii Ocolului Silvic Pojorâta din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

Astfel de ritualuri au loc în fiecare dimineaţă şi seară, până când cerbii îşi găsesc perechile.

Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit şi în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus şi în zonele de câmpie.

Romsilva - Direcţia Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare de păduri de stat.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Gheorghe Dincă a plâns în faţa magistraţilor. Ce povestea presupusul criminal în timp ce-şi ştergea lacrimile

1.639 de noi îmbolnăviri şi 41 de decese în ultimele 24 de ore, ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Record de cazuri grave la Terapie Intensivă

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite