Topul atracţiilor turistice din Bucovina. Vizitatorii fac easy-rafting pe Bistriţa, se plimbă cu caii pe munte şi se dau cu cea mai lungă tiroliană din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care-şi petrec concediile în Bucovina nu au timp să se plictisească. La Suceviţa, în localitatea Palma, se găseşte cea mai lungă tiroliană din România. În Ţara Dornelor se poate face rafting pe Bistriţa. Iubitorii de drumeţii au la dispoziţie sute de trasee montane marcate pe care pot să le parcurgă pedestru, cu bicicleta sau maşina de off-road.

În ultimii ani, Bucovina s-a transformat într-o frumoasă destinaţie de vacanţă, care le oferă turiştilor numeroase modalităţi de relaxare sau de petrecerere a timpului liber. Printre atracţiile zonei se află şi tiroliana de la Palma, cea mai lungă din ţată. Are o lungime de 1,1 kilometri şi o diferenţă de nivel de 103 de metri. Tiroliana dispune de două sisteme de frânare aduse din Suedia şi Statele Unite ale Americii, iar viteza cu care coboară un om poate ajunge chiar şi la 100 km/h.

În bazinul Dornelor sunt 380 de km de trasee montane pe Suhard, Giumalău, Călimani şi Munţii Bistriţei. „Traseele sunt marcate. Patru dintre ele pornesc chiar din Vatra Dornei, restul din cele nouă localităţi limitrofe”, a declarat Petrică Ariciuc, şeful salvamontiştilor din Dorna.

El a mai spus că cicliştii au la dispoziţie 250 de km de trasee desfăşurate atât în urban, cât şi în rural. Salvamontiştii le recomandă, totuşi, celor dornici de drumeţii ca înainte să se pornească la drum, să treacă pe la Punctul de Informare Turistică din Vatra Dornei, pentru a afla traseul potrivit ţinând cont de pregătirea fizică pe care o au.

Tot la Dorna se pot organiza excursii ecvestre. Cel mai scurt traseu are 40 de minute şi costă 35 de lei/persoană, cel de 120 de minute costă 80 de lei/persoană.

Imagine indisponibilă

FOTO: Agrement-Dorna.ro

Cei care se încumetă, pot să facă şi easy rafting pe Bistriţa. „Este o experienţă potrivită pentru familie, şi pentru adulţi şi pentru copii. Se pot obţine informaţii de la Punctul de Informare Turistică din Vatra Dornei. Costurile variază între 50 – 130 de lei/persoană. Se ţine cont de traseu, de numărul persoanelor şi de echipamentele care sunt necesare”, a mai spus Ariciuc. El a arătat că unii turişti preferă  să nu facă rafting, dar nu au nicio problemă să traverseze Bistriţa pe o instalaţie de cablu. 

Cei pasionaţi pe alpinism pot să escaladeze Rarăul. Pofticioşii au la dispoziţie o paletă largă de restaurante cu o ofertă culinară impresionantă. Şi, nu în ultimul rând, cei care vor să se odihnească sau să se reguleagă o pot face la mănăstirile medievale. 

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite