Strategia autorităţilor din Suceava pentru a le asigura asistenţă medicală bolnavilor non-COVID
0Autorităţile sucevene au stabilit o strategie pentru a nu-i lăsa pe pacienţii non-COVID fără acces la serviciile medicale oferite de cel mai mare şi mai bine-dotat spital din judeţ.
Numărul pacienţilor infectaţi cu noul virus este într-o continuă creştere. Rata de infectare la nivelul judeţului Suceava este de 4,08 la mie, iar în municipiu reşedinţă de judeţ a sărit de pragul de 6 la mia de locuitori.
În consecinţă a crescut considerabil şi presiunea pe spitale, în mod special pe Spitalulul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou”, care, oficial, este COVID, însă din vara anului trecut tratează şi alte patologii.
Ţinând cont că numărul bolnavilor infectaţi creşte de la o zi la alta, exista riscul ca pacienţii fără COVID să nu mai poată fi trataţi în cea mai mare şi mai bine dotată unitate spitalicească din judeţ.
Aşa că Direcţia de Sănătate Publică Suceava a decis să transforme Spitalul Municipal Rădăuţi în spital COVID-19, cu excepţia secţiilor de Maternitate şi Oncologie, ca să degreveze unitatea medicală de la Suceava.
Asta înseamnă că la Rădăuţi va creşte numărul de paturi în Terapie Intensivă pentru pacienţii infectaţi de la 2 la 6. În plus, vor fi alocate peste 200 de noi paturi de pe celelalte secţii pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii de COVID. Decizia se va aplica începând cu data de 14 octombrie.
„În baza evoluţiei situaţiei epidemiologice, în judeţul Suceava, a nivelului de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid-19 din spitale în ultimile 7 zile, în baza concluziilor dezbaterilor în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, vă comunicam propunerea DSP Suceava către Ministerul Sănătăţii ca Spitalul Municipal Rădăuţi să fie primul spital care să intre în această procedură de tratare a pacienţilor Covid-19, începând cu data de 14 octombrie 2021, ulterior intrând Spitalul Fălticeni, în funcţie de evoluţia epidemiologică din judeţ. (...) Extinderea numărului de paturi ATI se va face doar în baza asigurării unui suport tehnic adecvat şi cu protejarea pacientului. DSP Suceava recomandă luarea de măsuri de urgenţă pentru asigurarea funcţionării corespunzătoare a instalaţiilor de oxigen, în condiţii de securitate. Este imperios necesar să fie excluse situaţiile generatoare de risc”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Direcţia de Sănătate Publică Suceava.
Vă recomandăm să citiţi şi:
Cum a învins un muncitor necalificat o companie cu cifră de afaceri de sute de milioane de