O vulpe turbată moartă a fost găsită în lunca Sucevei. Medicii veterinari trag un semnal de alarmă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este al doilea caz de rabie înregistrat în municipiul Suceava, semnalat la o vulpe gasită moartă în lunca Sucevei lângă adapostul de câini comunitari.

În urma unei sesizări a unor suceveni prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgență a fost anunțată prezența unui cadavru de vulpe în lunca Sucevei, în urma examenelor de laborator vulpea fiind depistată pozitivă la rabie.

Au fost instituite masurile legale care se impun, a fost efectuată o anchetă epidemiologică și un program de măsuri în scopul combaterii bolii.

"Reamintim tuturor cetățenilor obligația de a informa de urgență DSVSA Suceava sau orice medic veterinar ce deservește zona, atunci când se constată prezența unor vulpi ce pot fi suspecte de turbare inclusiv câini sau pisici, animale ce pot proveni din zona silvatică din apropiere pentru a preveni contactul acestora cu câinii comunitari sau alte animale domestice precum și cu oameni fapt ce ar putea avea urmări deosebit de grave în transmiterea infecției cu virusul rabiei", a declarat Petrea Dulgheru, directorul DSVSA Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite