Icrele de păstrăv, delicatesa cu care trebuie să fim atenți. Specialiștii dezvăluie din tainele ihtiologiei

0
Publicat:

Procesul presupune aducerea la aceeași temperatură a icrelor din cutiile de transport și a apei din incubator, respectiv la o temperatură constantă de 7 grade Celsius.

Icrele de păstrăv sunt aduse la aceeași temperatură cu cea a apei din incubator FOTO Romsilva
Icrele de păstrăv sunt aduse la aceeași temperatură cu cea a apei din incubator FOTO Romsilva

Reprezentanții păstrăvăriei Valea Putnei, din cadrul Romsilva - Direcția Silvică Suceava, au detaliat operațiunile de egalizare a temperaturii icrelor de păstrăv curcubeu embrionate, o etapă extrem de importantă în procesul de obținere a peștelui de consum.

Procesul presupune aducerea la aceeași temperatură a icrelor din cutiile de transport și a apei din incubator, respectiv la o temperatură constantă de 7 grade Celsius.

Operațiunea durează aproximativ două ore, timp în care icrele sunt aduse de la temperatura de 2-4 grade Celsius la temperatura de 7 grade Celsius.

Păstrăvăria Valea Putnei, aflată în administrarea Ocolului Silvic Pojorâta din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, este situată în apropierea localităţii Valea Putnei, la o altitudine de o mie de metri și are un număr de 28 bazine şi un luciu de apă de 4.300 de metri pătrați.

Păstrăvăria are o capacitate nominală de zece tone de peşte anual pentru consum, însă reușește să valorifice circa 15 tone. Vânzările se fac direct către solicitanţi.

GALERIE FOTO PĂSTRĂVĂRIA VALEA PUTNEI

Păstrarea icrele de păstrăv pentru consum

Icrele de păstrăv pentru consum sunt o delicatesă delicată și trebuie manevrate cu atenție pentru a se menține proaspete și sănătoase.

În general, icrele de păstrăv se pot păstra în frigider pentru o perioadă scurtă de timp, dar este recomandat să le consumați cât mai curând posibil pentru a beneficia de cea mai bună calitate și gust.

Dacă doriți să păstrați icrele de păstrăv pentru o perioadă mai lungă de timp, puteți să le congelați. Pentru a face acest lucru, ambalați icrele într-un recipient sau într-o pungă pentru congelator și asigurați-vă că sunt bine închise pentru a evita contactul cu aerul.

Când doriți să le utilizați, scoateți icrele din congelator și lăsați-le să se desfășoare încet la temperatura camerei, pentru a le permite să ajungă la temperatura ambientală înainte de a le utiliza.

Asigurați-vă că spălați bine mâinile înainte și după ce atingeți icrele de păstrăv și asigurați-vă că sunt bine gătite înainte de a le consuma, pentru a preveni orice risc de infecție.

Icrele de păstrăv sunt bogate în proteine și acizi grași omega-3 și oferă un profil nutritiv remarcabil.

Consumul acestora este o experiență culinară de excepție, aducând un plus de eleganță și savoare pe mesele gurmanzilor.

Icrele de păstrăv pot fi servite în diferite moduri, fie proaspete, fie ușor sărate, adăugând o notă distinctă oricărui platou.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite