Despăgubiri-record pentru 46 de familii ale căror bunuri au rămas în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea din Cernăuţi este unul dintre simbolurile reprezentative ale Bucovinei de Nord
Universitatea din Cernăuţi este unul dintre simbolurile reprezentative ale Bucovinei de Nord

Zeci de suceveni ale căror bunuri au fost sechestrate, reţinute sau au rămas în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa după al Doilea Război Mondial vor primi despăgubiri din partea statului român.

Comisia judeţeană Suceava pentru aplicarea Legii nr. 290/2003 a analizat peste 50 de dosare, din care a avizat la plată 46 de cereri, cuantumul total al despăgubirilor propuse fiind de 4.933.771 lei, pentru şase dosare dispunându-se reanalizarea.

În judeţul Suceava au fost înregistrate 2.044 de cereri depuse în baza Legii nr. 290/2003, din care 479 de cereri au fost transmise spre soluţionare la Instituţia Prefectului municipiului Bucureşti, Timişoara, Botoşani şi Iaşi.

Alte 13 cereri au fost retrase la solicitarea petenţilor, iar restul dosarelor sunt soluţionate de către Comisia judeţeană Suceava.

În 259 de cazuri au fost emise hotărâri prin care a fost stabilit cuantumul măsurilor reparatorii propuse, iar 1.250 de cereri au fost respinse.

Legea 290/2003 prevede acordarea de despăgubiri sau compensaţii persoanelor ale căror bunuri au fost sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa, ca urmare a stării de război şi a aplicării Tratatului de Pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite