Cel mai mare ou de Paşte din lume a fost recondiţionat. Cum arată acum „gigantul“ de şapte metri şi cât a costat refacerea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai mare ou de Paşte din lume înainte să fie recondiţionat. FOTO: Oana Şlemco
Cel mai mare ou de Paşte din lume înainte să fie recondiţionat. FOTO: Oana Şlemco

Cel mai mare ou de Paşte din lume este expus lângă Cetatea domnitorului Ştefan cel Mare din Suceava. Oul a fost recondiţionat cu câteva zile înainte de Paşte şi întreaga operaţiune a costat aproape 5.000 de euro. Simbolul Bucovinei a fost înscris în Academia Recordurilor în urmă cu 10 ani.

Cel mai mare ou de Paşte din lume a fost recondiţionat de Primăria Suceava. Învelitoarea cu motive tradiţionale specifice Bucovinei, care se degradase semnificativ, a fost înlocuită, întreaga operaţiune costând aproape 5.000 de euro.

„Operaţiunea nu a fost foarte uşoară, cea mai dificilă parte fiind cea de desprindere a vechii învelitori, astfel încât noua folie să fie pusă pe curat. A durat foarte mult şlefuitul, iar pentru realizarea noii învelitori s-au folosit 135 de mp de folie”, ne-a declarat viceprimarul Sucevei, Marian Andronache.

Conform SEAP, de montarea şi demontarea foliei vechi de pe ou s-a ocupat aceeaşi tipografie. Este vorba despre „Celestin”, care va primi suma de 23.625 de lei (4.961,78 euro), pentru recondiţionarea monumentului.
 

oul de paste de la suceava

Oul gigant se află în apropierea Cetăţii de Scaun domnitorului Ştefan cel Mare şi a fost adus la Suceava pe 12 aprilie 2009. Înalt de şapte metri, simbolul Bucovinei a fost înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci sub numele de „oul încondeiat în Bucovina”. În plus, oul a fost înscris în Academia Recordurilor ca fiind cel mai mare ou încondeiat din lume. Oul a costat 10.000 de euro.

SuceavaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite