Bătaie între rromi de la o fată fugărită de mire în Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rromii din două clanuri se ceartă din cauza unei nunţi eşuate
Rromii din două clanuri se ceartă din cauza unei nunţi eşuate

O minoră în vârstă de 13 ani din comuna suceveană Vereşti este mărul discordiei între două familii de rromi, care s-au luat la bătaie în cursul dimineţii de duminică.

Scandalul a pornit de la faptul că Dafin M., din oraşul Salcea, s-a răzgândit în privinţa mariajului cu minora B. S., din Vereşti, pe motiv că aceasta ar suferi de o anumită boală, şi că-şi vrea banii daţi drept zestre înapoi. A fost audiată şi mireasa minoră care, în prezenţa tatălui ei, a declarat că a locuit două zile la Dafin M., în urmă cu două luni, timp în care au dormit separat şi n-au întreţinut relaţii sexuale.

Dosar penal şi anchetă

„În perioada cât a locuit la cealaltă familie, fata n-a fost agresată. Însă, mama lui Dafin susţine că minora ar fi bolnavă şi că, din acest motiv, fiul ei n-a fost de acord să se căsătorească, trimiţând-o la locuinţa părinţilor ei, din Vereşti“, a precizat Bogdana Crăciun, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. Tot ea a completat că Dafin M. (22 de ani) s-a ales cu dosar penal sub acuzaţia de act sexual cu o minoră.

Anchetă face şi Direcţia de Asistenţă Socială. „Am cerut doamnei de la Asistenţă Socială să facă o anchetă şi să vedem exact ce s-a întâmplat în acest caz. Nu ştim încă despre ce boală ar suferi minora. Oricum, aceasta este o problemă mai veche care se întâlneşte în comunitatea rromă“, a declarat Dănuţ Gavriliuc, primarul din Vereşti. A fost sesizată şi Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Suceava referitor la situaţia minorei, urmând să fie efectuată propria anchetă în acest caz.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite