Video Bambi, un ieduț de căprioară de doar câteva zile, a fost salvat dintr-un puț dezafectat. „Hai, du-te la mămica ta” VIDEO
0Operațiune emoționantă de salvare a unui pui de căprioară, de doar câteva zile, care a căzut într-un puț dezafectat. Un angajat al Romsilva a auzit țipetele ieduțului.
„Colegii noștri de la Ocolul Silvic Marginea din cadrul Direcției Silvice Suceava au salvat un ieduț căzut într-un puț dezafectat. Un angajat al Ocolului Silvic Marginea a auzit țipetele puiuțului de căprioară, căzut în puțul dezafectat. În scurt timp, mai mulți colegi s-au deplasat la fața locului și l-au eliberat. Odată scos din puț, iedul a fost recuperat de căprioară, care aștepta la câteva sute de metri”, au anunțat reprezentanții Regia Romsilva, pe Facebook.
„Uitați-l, hai du-te la mămica ta. Ce mititică e, scumpa” , spune persoana care a salvat puiul de căprioară.
Reunirea a fost încununată de succes și o porție zdravănă de lăptic.
Ulterior, angajații Ocolului Silvic Marginea au astupat complet puțul dezafectat, pentru ca pe viitor să nu se repete acest accident.
Căprioarele dau naştere unui număr de 1 până la 3 iezi, iar aceștia sunt complet neajutoraţi în primele câteva zile şi depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viață, dar apoi de dezvoltă rapid.
„Căprioarele își țin iezii ascunși între tufișuri și frunze, aceștia fiind perfect camuflați cu ajutorul coloritului blănii. Ei stau nemișcați în ascunzători, iar căprioarele îi verifică de câteva ori pe zi, când vin să-i hrănească”, precizează cei de la Romsilva.

Direcția Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.