Toţi locuitorii din Feteşti vor fi branşaţi la gaze. Investiţia suportată de stat se ridică la 132 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraşul Feteşti va fi branşat la gaze FOTO Shutterstock
Oraşul Feteşti va fi branşat la gaze FOTO Shutterstock

Cel mai apropiat oraş de Atomul de la Cernavodă (26 kilometri) va avea în sfârşit gaze în totalitate - tot graţie lui „Anghel Saligny“ (inginerul care a legat cele două maluri ale Dunării).

După o viaţă de încălzit la butelii, la sobe cu lemne, pe motorină şi cu centrale termice proprii, oamenii din Feteşti care locuiesc la case primesc veşti bune: proiectul privind extinderea reţelei de gaze naturale a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării şi va fi finanţat din bugetul de stat prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”. 

“Până acum avea gaze doar centrul oraşului, în special clădirile administrative, şcolile şi câteva blocuri. Acum se extinde reţeaua şi în celelalte cartiere, majoritatea de case. Primul proiect depus pe POIM (fonduri europene), la sfârşitul anului trecut, a fost eligibil, dar se terminaseră fondurile, motiv pentru care a fost accesat, ulterior, programul Anghel Saligny”, a explicat Adela Gherghe, consilier la Primăria Feteşti. 

“Am avut noroc cu PNRR. Acum ne pregătim pentru semnarea contractului de finanţare, iar apoi să înceapă execuţia”, a precizat Laurenţiu Şonchereche, primarul din Feteşti. 

Gazele Feteştiului se află pe lista cu primele 73 de proiecte ale ministerului pentru investiţii în extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale. Proiectul Primăriei Municipiului Feteşti a fost depus în parteneriat cu Primăria comunei Stelnica. Este în valoare de 132.588.573,76 de lei, alocaţi din bugetul de stat. Proiectul prevede realizarea unei reţele în lungime totală de 120.563 de metri (95.089 m la Feteşti, respectiv 25.474 m la Stelnica) şi cuprinde 5.166 de branşamente din care 4.501 sunt la Feteşti.

“Suntem foarte bucuroşi pentru că am reuşit acest lucru pentru locuitorii municipiului Feteşti şi cei ai comunei Stelnica. Acum ne pregătim pentru semnarea contractului de finanţare, iar apoi să înceapă execuţia, pentru că aducerea gazelor naturale în cartierele municipiului a reprezentat, încă de la început, o prioritate pentru administraţia noastră”, a precizat Laurenţiu Şonchereche, primarul din Feteşti.

   

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ce consecinţe ar putea avea „umilirea Rusiei”. Verdictele a patru analişti români

EXCLUSIV Adevăratul Volodimir Zelenski, descris de regizorul cu care este prieten de 14 ani: „Iniţial, mi s-a părut ceva prostesc”

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite