Spitalul din Ţăndărei va fi modernizat. Lucrările de reabilitare încep în acest an
0Spitalul din Ţăndărei, una dintre clădirile cele mai vechi din judeţul Ialomiţa, îşi schimbă înfăţişarea. Clădirea în care funcţionează spitalul a fost construită în anul 1895 şi a fost inclusă pe lista monumentelor istorice. Instituţia deserveşte peste 40.000 de pacienţi din zona de est a judeţului Ialomiţa.
Aproximativ 10,7 milioane de lei, din care 70% fonduri nerambursabile, vor fi investite pentru modernizarea spitalului din Ţăndărei. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, iar contractul de finanţare Regio prevede dotarea ambulatoriului: cabinetele vor beneficia de spaţii moderne şi vor fi echipate cu aparatură medicală performantă.
Primarul oraşului, Cristi Roman, a anunţat că în acest an va fi demarată construcţia Ambulatoriului, investiţie finanţată din fonduri europene. Acesteia i se va adăuga secţia de psihiatrie, lucrarea estimată la 2,3 milioane de lei. Cu aceşti bani se vor realiza extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Ţăndărei, care să asigure toate funcţiunile impuse de normele actuale în domeniu.
„Este vorba despre creşterea gradului de adresabilitate în Ambulatoriu, ca urmare a diversificării ofertei de servicii medicale destinate locuitorilor oraşului Ţăndărei şi a zonelor deservite, concomitent cu reducerea timpilor de aşteptare pentru investigaţii specifice.
De asemenea, se are în vedere eficientizarea activităţii Spitalului Orăşenesc Ţăndărei prin reducerea internărilor evitabile. După modernizare, în cadrul ambulatoriului vor funcţiona mai multe specialităţi medicale, astfel încât pacienţii care au nevoie de consultaţii primare să nu mai fie nevoiţi să meargă până la Slobozia sau Feteşti“, specifică edilul-şef.
Primăria Ţăndărei declară că şi-a manifestat interesul faţă de infrastructura de sănatate a oraşului şi a recurs la demararea acţiunilor de extindere, reabilitare, modernizare şi dotare a Ambulatoriului integrat al Spitalului, date fiind condiţiile în care se desfăşoara în momentul de faţă activitatea medicală: spaţiile funcţionează în parametrii subdimensionali, circuitele funcţionale nu se supun normativelor în vigoare, parţial dotările sunt vechi. Lucrările propuse vizează atât extinderea cladirii, cât si recompartimentarea spaţiului actual unde se desfăşoară activitatea ambulatoriului.
„Construcţia şi lucrările propuse vor asigura condiţiile optime de desfăşurare a activităţii medicale din cadrul Ambulatorului, crearea unui flux medical bine conceput care să fluidizeze activitatea medicală specifică ambulatorului şi a serviciilor specifice investigaţiilor paraclinice, reducerea timpilor de aşteptare, precum şi reducerea numarului de redirecţionări ale pacienţilor“, mai spune primarul din Ţăndărei.
Vă mai recomandăm şi: