Cinci blocuri de locuinţe pentru tineri se vor construi la Feteşti. De unde vin banii

0
0
Cinci blocuri pentru tineri vor fi construite la Feteşti FOTO Facebook/PM Feteşti
Cinci blocuri pentru tineri vor fi construite la Feteşti FOTO Facebook/PM Feteşti

Cinci blocuri de locuinţe pentru tineri vor fi construite la Feteşti, Ialomiţa, cererea de finanţare fiind depusă de către autorităţile locale prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Fiecare ansamblu de locuit va avea câte şase apartamente cu două camere care vor fi destinate tinerilor, respectiv specialiştilor din sănătate şi învăţământ. 

Valoarea proiectului, care urmează să intre în etapa de evaluare, este de 10.840.523,81 lei, fără TVA.

Aceasta este a patra depunere de proiecte, 30 iunie, prin PNRR. Astfel, oraşul Feteşti are posibilitatea să beneficieze de renovarea energetică a 14 blocuri de locuinţe, de reabilitarea energetică a opt clădiri publice printre care se numără: dispensarul TBC, corpul B al Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul”, corpul C al Liceului Tehnologic “Anghel Saligny şi Centrul Social ”Lucia”.

De asemenea, va beneficia şi de sisteme de supraveghere video, de dotările necesare pentru un centru de monitorizare, de un panou informativ pentru persoanele cu dizabilităţi, de mobilier urban de tip SMART şi de două autobuze electrice care vor circula pe ruta Feteşti - Stelnica şi retur.

“La momentul actual, cred că Feteştiul este singurul oraş din judeţul Ialomiţa care a depus proiecte pe toate axele de finanţare PNRR. Ne bucurăm şi ne pregătim să depunem în continuare şi pe alte axe care se vor deschide în curând, de genul creşelor pentru copii şi multe alte lucruri. (...) Aşa cum am spus de foarte multe ori, singura şansă de dezvoltare a municipiului Feteşti este de a atrage fonduri, fie ele europene, naţionale sau judeţene”, a precizat primarul din Feteşti, Laurenţiu Şonchereche.

   

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ce se întâmplă în Egipt după atacul rechinilor. Mic ghid pentru a nu fi atacaţi de prădătorii mărilor

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte grele în Lugansk. De ce Lukaşenko nu dă ordin de implicare a armatei Belarusului

Mai multe - Slobozia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite