Preşedintele Clubului Pro Democraţia, candidat independent pentru funcţia de primar al Caracalului: „Am aşteptat 26 de ani, degeaba, să se schimbe ceva!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii independenţi ies în faţă la alegerile locale din vară să le demonstreze alegătorilor că pot scăpa de relele întreţinute de partidele politice şi că puterea este, în mod sigur, în ştampila de vot.

Mişu Slătculescu, 46 de ani, este psiholog educaţional, vine din învăţământ, a ocupat postul de inspector şcolar, pe cel de director al Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Olt, are şi un master în politici publice şi administraţie publică şi multe alte cursuri absolvite, dar şi o experienţă de peste 15 ani în cadrul Clubului Pro Democraţia Caracal, pe care l-a condus până în luna martie a acestui an, când s-a hotărât să candideze din postura de independent la funcţia de primar al Caracalului.

Este prima campanie electorală pe care o abordează din acest unghi, principala grijă, la precedentele, fiind aceea de a monitoriza cu observatori ai Pro Democraţia desfăşurarea procesului electoral şi de a sesiza derapajele, deloc puţine. A sesizat  Avocatul Poporului cu privire la neconstituţionalitatea articolelor care-i obligă pe independenţi să strângă mai multe semnături decât candidatul unui partid politic şi încă mai aşteaptă răspuns. Între timp a strâns, bătând din uşă-n uşă, 1.060 de semnături (avea nevoie de 1.000) şi s-a înscris atât pentru funcţia de primar, cât şi pentru cea de consilier local.

„M-am hotărât să candidez pentru că de 26 de ani tot aştept, şi aştept degeaba ca lucrurile să se schimbe. Am încercat să determin o schimbare prin Pro Democraţia, vreau acum să le arăt celor care spun că e imposibil că se poate să ajungi într-o funcţie şi fără banii lui X, potent financiar în partid. Cu bani puţini, cu idei bune, cu sinceritate. Semnalele până acum sunt bune, oameni care n-au mai votat de nu ştiu când îmi spun acum că i-am determinat să aibă din nou încredere că lucrurile se pot mişca. Am 9 ani să schimb ceva pentru copilul meu, să poată să aleagă un liceu adevărat, nu să fie nevoit să plece din ţară. Nu veau ca şi fiica mea să mai facă parte dintr-o generaţie de sacrificiu“, a declarat Mişu Slătculescu, în prezent psiholog educaţional la  Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu“ Caracal.

Până la acest moment psihologul şi-a trecut în palmarest  proiectul care în 1998-2000 a dus la punerea bazelor reţelei de psihologi şcolari în toată ţara, demarat în judeţul Olt, cu 10 cabinete, dar şi proiectul „A doua şansă“, de alfabetizare a adulţilor, început la Caracal în aceeaşi ani, la debutul său în învăţământ, cu fonduri de la Banca Mondială. „Nici atunci nu credea nimeni că se poate ajunge la extinderea unui proiect gândit de un debutant în învăţământ, de la Caracal, cum nu credeau nici că voi obţine, printr-un nou proiect, bine documentat, bine argumentat, în 2000, aducţiunea de gaz la Caracal. A fost pariul meu cu primarul de atunci, Anghel, că reuşesc într-un an. Am reuşit în şapte luni, fără să fiu implicat politic“, a mai spus Mişu Slătculescu. 
 

CITIŢI ŞI: Candidatul independent pentru Primăria Caracal, apel la CCR: „Mi se încalcă drepturile constituţionale, nu e normal să strâng cele 1.000 de semnături“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite