Percheziţii în Balş la suspecţi de evaziune fiscală cu medicamente pentru cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţeri din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate a Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au efectuat, miercuri – 28 ianuarie, o acţiune în oraşul Balş pentru destructurarea unei reţele infracţionale acuzate de săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală în comercializarea de medicamente.

În fapt, acţiunea oamenilor legii a fost una cu implicaţii în mai multe judeţe ale ţării. În oraşul Balş, autorităţile menţionate au derulat o percheziţie la domiciliul unuia dintre suspecţii avuţi în vedere în dosarul cu pricina. Poliţiştii au ridicat de aici două calculatoare în scopul confiscării.

Cazul are ramificaţii în oraşele Bucureşti, Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa, Argeş şi Olt. Poliţiştii, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti, au efectuat în total nu mai puţin 64 de percheziţii domiciliare la persoane şi sedii de firme suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul medicamentelor. Suspecţii sunt acuzaţi că au comercializat medicamente false pentru tratarea cancerului.

”Sunt verificate 20 de societăţi comerciale specializate în activităţi de depozitare şi comercializare de medicamente care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada anilor 2013-2014, reprezentanţii societăţilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea în lanţul legal a unor medicamente cu valoare mare de piaţă utilizate în tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatită, diabet, procurate la negru de pe piaţa internă sau comunitară”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Anchetatorii au mai stabilit că, prin intermediul firmelor implicate în acest caz, ar fi fost transferate sume importante de bani - aproximativ 5 milioane de euro - către persoanele vizate din circuitul infracţional, iar banii astfel obţinuţi au fost reintroduşi în circuitul ilegal prin transferuri bancare şi contracte de împrumut fictive.

„Prin acest mecanism, atât în circuitul legal din România, cât şi în alte state comunitare, ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate din categoria celor comercializate de reprezentanţii firmelor implicate. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de peste 3 milioane de euro”, mai relevă acelaşi comunicat al IGPR.

Suspecţii în acest dosar urmează a fi duşi pentru audieri la Parchetul General din Capitală.

Mai puteţi citi:

Mafia construcţiilor de la Corabia, “greblată” de mascaţii şi procurorii DIICOT

Foşti angajaţi ai Primăriei Caracal, reţinuţi pentru delapidare

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite