Gestul incalificabil al unor furnizori de legume şi fructe pentru bătrâni şi orfani: „Ne-au anunţat că s-au triplat preţurile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţiile care au în grijă bătrânii din centre şi copiii abandonaţi de familie au semnalat din toată ţara că anumiţi furnizori au anunţat creşteri neaşteptate de preţuri. În această situaţie se află şi DGASPC Olt.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Rădiţa Piroşca, a semnalat pe o reţea de socializare situaţia în care instituţia a fost pusă de către cel mai mare furnizor de legume şi fructe, care ar fi comun mai multor instituţii similare din ţară.

„De ieri-alaltăieri, toţi colegii mei, directorii de direcţie, au început să posteze adresele de la furnizorii cam la toate alimentele cum că nu mai pot furniza la preţul din contract, prin urmare sistează aprovizionarea pe centre. Apoi a venit şi la noi o notificare pe legume şi fructe, produse pentru care noi nu am putut să facem stocuri, pentru că eu, personal, am avut grijă ca pentru alimentele neperisabile să-mi fac totuşi stocuri, dar şi acestea, pentru o lună, maximum două. Dar pe alimente perisabile, chiar nu. A fost un motiv de îngrijorare şi pentru mine să văd că în toată ţara au început adresele. Primind şi noi, a fost şi o frustrare de moment, dar şi o îngrijorare de viitor“, a declarat Piroşca pentru „Adevărul“. 

Alimente la preţuri triple

Cel mai mare furnizor de hrană a anunţat, astfel, că suspendă contractul, pentru că alimentele pe care le livra ar avea acum preţuri triple. „Ne-au anunţat furnizorii de legume şi fructe că au crescut preţurile cu 300%. E clar că mulţi profită de lucrul ăsta şi noi suntem grupuri vulnerabile, adică cei care avem contracte şi nici nu putem să luăm altfel produsele astea. Eu nu pot să-i acuz de rea-credinţă până nu am dovezi, ei aşa spun, că preţurile la care achiziţionează au crescut cu procentele astea“, a spus Piroşca, menţionând, de asemenea: „Noi suntem norocoşi, în ţară s-au primit notificări pe toate alimentele de bază“.

În grija DGASPC Olt sunt aproximativ 600 de vârstnici şi 500 de copii, persoanele aflate în centrele de îngrijire şi asistenţă (căminele de bătrâni), respectiv căsuţele de tip familial (apartamente în care sunt îngrijiţi copiii orfani sau abandonaţi de familie).

Respectivul furnizor, unul singur, a propus, după ce din toată ţara au apărut semnale de revoltă pe marginea acestei situaţii, să se poarte noi discuţii pentru a se regla lucrurile, negocierile urmând să aibă loc de la începutul săptămânii viitoare. Directorul DGASPC Olt spune însă că vede o soluţie în plafonarea preţurilor, pentru că şi această categorie de asistaţi este una vulnerabilă. „Da, bunul simţ spune ceva în această situaţie, care este una de urgenţă, dar bunul simţ nu este lege“, a mai spus directorul DGASPC Olt, menţionând, în schimb, că nu poate face public numele acestui furnizor.

Situaţia DGASPC ar fi cu adevărat una grea, a mai spus Piroşca, având în vedere că, încă înainte de decretarea stării de urgenţă, banii alocaţi de la Guvern au fost neacoperitori pentru toate direcţiile din ţară.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite