FOTO-VIDEO  La Slatina se întrevede „luminiţa de la capătul tunelului” pentru bazinul de înot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazinul de înot de la Slatina este în lucru de trei ani... (FOTO: Mugurel Manea)
Bazinul de înot de la Slatina este în lucru de trei ani... (FOTO: Mugurel Manea)

Slătinenii primesc, în sfârşit, o veste certă „de bine” în legătură cu bazinul de înot acoperit la care se lucrează din 2011 şi care trebuia inaugurat în maximum un an. De atunci au trecut cinci termene de finalizare după ce Compania Naţională de Investiţii, finanţatorul lucrării, nu a mai plătit lucrările făcute de firma ce şi-a adjudecat licitaţia. Lucrarea e realizată în proporţie de 70% şi se apreciază că va fi gata în luna mai 2014.

După ce reprezentanţii Primăriei Slatina au început, în urmă cu o lună, să înteţească demersurile la Compania Naţională de Investiţii (CNI) din Bucureşti, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, pentru urgentarea finalizării lucrărilor la bazinul de înot acoperit din oraş, iată că lucrurile încep să prindă contur cu adevărat. Edilul Slatinei, Minel Prina, a anunţat, miercuri – 11 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că instituţia finanţatoare a proiectului (CNI) a dat deja drumul la licitaţia pentru desemnarea unei noi firme care să ducă la bun sfârşit proiectul realizat în proporţie de 70%.

“Am fost informaţi de către cei de la C.N.I. că nu mai puţin de cinci firme din ţară s-au interesat şi au depus oferte pentru licitaţia bazinului de înot din oraşul nostru, ceea ce nu poate decât să ne bucure. În acest mod avem acum cu adevărat certitudinea unor veşti bune şi se pare că, până la finele lunii acesteia se va fi şi anunţa câştigătorul licitaţiei care va termina lucrările la bazin. Prin urmare, ar trebui ca, până la finele lunii mai a anului viitor, bazinul de înot să fie finalizat pentru a fi deschis publicului”, a declarat Prina.

Oficialul menţionat a precizat că două dintre firmele interesate să finalizeze lucrarea cu pricina sunt chiar din Slatina.

Elevii de gimnaziu – intrare gratuită

La acest moment, singurul bazin de înot acoperit din întreg judeţul Olt, aflat în municipiul Slatina, este realizat în proporţie de 70 %. Exteriorul clădirii ce va adăposti bazinul a fost finalizat în mare parte, necesare fiind acum operaţiunile de finisare. Grosul lucrărilor sunt cerute la interior: pavarea şi finisarea bazinului cu gresie şi mozaic specific, plus compartimentarea interioară şi placarea cu gresie, faianţă şi rigips. Datele tehnice ale proiectului prevăd că acesta va avea dimensiunile de 30/50 metri, întreaga investiţie urmând a ocupa în total aproape 2.000 mp.

Primăria a executat deja lucrările ce au depins de instituţie: racord gaze naturale, energie electrică, apă-canal, autorităţile locale cheltuind în acest sens patru milioane de lei. Pentru finalizarea proiectului se estimează că ar mai fi nevoie de aproape 13-15 miliarde lei vechi. Reprezentaţii Primăriei analizează posibilitatea ca, după finalizarea lucrărilor, elevii de gimnaziu să aibă intrarea gratuită în incinta bazinului de înot.

Scurt istoric

Proiectul bazinului de înot acoperit, amenajat în curtea firmei locale de transport local în comun Loctrans SA, ar fi trebuit terminat într-un an de zile, dar el s-a întins pe mai bine de trei ani. În acest răstimp, nu mai puţin de cinci termene de finalizare au tot fost depăşite pentru realizarea Bazinului de înot acoperit de la Slatina, singurul din judeţ. Firma care şi-a adjudecat licitaţia, SC Euro Construct Internaţional SRL Bucureşti, a fost plătită “în rate” de Compania Naţională de Investiţii (C.N.I.) până ce, la un moment dat, nu a mai mişcat nimic pe şantier deoarece plăţile întârziaseră foarte mult. Practic, firma ajunsese să lucreze pe banii ei. Din acest motiv a fost doar o problemă de timp până ce între cele două părţi semnatare ale contractului să apară şi un litigiu aflat acum în instanţă.

CNI s-a văzut nevoită să rezilieze contractul de 58 miliarde lei vechi cu firma bucureşteană, dar aceasta numai după ce reprezentanţii Primăriei Slatina au început să facă presiuni pentru finalizarea bazinului de înot. Oficialii autohtoni au cerut CNI să se decidă: ori păstrează lucrarea în ograda proprie şi organizează o nouă licitaţie pentru finalizarea ultimei etape a proiectului, ori încredinţează investiţia autorităţilor slătinene, care s-au arătat gata să o finanţeze din bugetul propriu cu restul de 13-14 miliarde lei vechi cât s-a estimat că reprezintă lucrările restante. Iar CNI a hotărât că va continua să dea banii din surse bugetare de stat, astfel că a demarat o nouă licitaţie, aflată acum pe ultimii metri.

Din acelaşi ciclu vă mai recomandăm:

FOTOGALERIE Finalizarea bazinului de înot din Slatina, din amânare în amânare

VIDEO-FOTO  Slătinenii, lăsaţi din nou "cu ochii-n soare": bazinul de înot va fi terminat... la anu’

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite