FOTO  Indiferenţă crasă la Consiliul Judeţean Olt: lista cu consilierii judeţeni, neactualizată de la alegerile din vara 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie jenantă la Consiliul Judeţean Olt, unde lista cu membrii instituţiei aleşi în vara 2012 de pe site-ul CJ nu a mai fost actualizată în unele cazuri chiar de la momentul scrutinului. Dintre toţi consilierii judeţeni “plini”, aproape un sfert au părăsit între timp scaunul. Acum, lista oficială a CJ Olt cuprinde atât numele membrilor vechi, dar şi pe cele ale înlocuitorilor acestora.

Unii dintre “noii” consilieri judeţeni activează bine mersi în Consiliul Judeţean (CJ) Olt de perioade lungi – unii chiar din decembrie 2012!? Situaţia este cu atât mai greu de înţeles cu cât unii consilieri judeţeni care au luat locul posesorilor iniţiali ulterior alegerilor din vara 2012 se regăsesc pe site-ul CJ Olt, dar, totodată, încă există numeroase cazuri de persoane care figurează şi acum drept consilieri judeţeni, deşi ei au părăsit fotoliul pentru care au candidat în urmă cu doi ani chiar la numai câteva luni de la momentul în care l-au obţinut. Astfel, unii consilieri au ajuns parlamentari, alţii “doar” directori pe la diverse instituţii, iar alţii au ieşit la pensie.

Unul dintre cele mai elocvente cazuri este cel al lui Dan Ciocan (PSD), ales în vara 2012 pe listele USL. Acesta nu s-a mulţumit însă cu fotoliul de consilier judeţean la statutul său de prosper om de afaceri, astfel că, la numai şase luni, a candidat la alegerile parlamentare, obţinând un fotoliu de deputat. Desigur că Dan Ciocan nici nu a mai stat pe gânduri şi, în cel mai scurt timp, a depus o cerere la sediul Consiliului Judeţean Olt prin care anunţa că renunţă la funcţia de consilier judeţean în favoarea celei de "ales al poporului". În locul său a fost numit un alt membru al PSD/USL, dar, cu toate acestea, numele lui Dan Ciocan încă se regăseşte pe site-ul CJ Olt unde se află lista consilierilor judeţeni.

La fel au procedat şi alţi consilieri judeţeni, ambii de la PP-DD: Niculescu Dumitru, ales deputat, şi Teiu Păunescu, ales senator. Ca şi în cazul colegului lor de la PSD, şi numele celor doi PP-DD-işti figurează şi acum drept consilieri judeţeni.

Doar la Consiliul Judeţean Olt: şi prefect, şi consilier judeţean

De asemenea, un alt nume cunoscut pe plan judeţean este cel al lui Gheorghe Mariana, aleasă consilier judeţean din partea PDL. Fost inspector-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt în timpul guvernării “portocalii”, aceasta a părăsit încă de anul trecut funcţia pe care a câştigat-o la alegerile din vara 2012. Cu toate acestea, cine intră pe site-ul CJ Olt poate lesne observa că Mariana Gheorghe “este” în continuare consilier judeţean.

Şi Dănuţ Cătălin Codan, ales în vara 2012 pe listele USL, via PNL, nu se mai află fizic printre actualii consilieri judeţeni de la Olt, însă el este cât se poate de activ d.p.d.v. virtual, după cum arată site-ul CJ Olt.

Nu în ultimul rând merită menţionat şi Silviu Neacşu (USL/PSD): acesta nu mai este consilier judeţean din luna aprilie a.c., când a fost susţinut de partidul său pentru fotoliul de prefect al judeţului. Deşi schimbarea acestuia din cadrul CJ Olt a avut loc la doar câteva zile după ce a ajuns oficial guvernamental în judeţ, numele său figurează şi acum pe lista cu consilieri judeţeni de la Olt. Faptul că lista numelor consilierilor judeţeni în funcţie nu a fost actualizată face ca pe aceasta să figureze acum nu mai puţin de 38 de nume, deşi cifra corectă ar trebui să fie 32.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt au explicat astfel situaţia: “Lista cu consilierii judeţeni de pe site-ul instituţiei este în curs de actualizare. Aşa este, ea apare acum şi cu numele vechilor consilieri judeţeni – adică cei aleşi iniţial, precum şi cu cei care i-au înlocuit pe aceştia. Situaţia se va rezolva şi lista va fi actualizată, urmând să rămână doar numele actualilor consilieri judeţeni în funcţie”, a precizat Miruna Ginerică Sîrghie, consilier al preşedintelui instituţiei, Paul Stănescu.

Vă mai recomandăm:

FOTO Constituirea CJ Olt în 2012. Marius Oprescu şi-a văzut visul cu ochii: vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt

FOTO  Drum „trotilat” din judeţul Olt, modernizat cu fonduri europene

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite