BAC 2015. Liceenii, aşteptaţi de luni la proba pe calculator. Câţi elevi au ratat deja examenul la Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii sunt aşeptaţi de luni - 15 iunie să arate ct de buni sunt la calculator
Liceenii sunt aşeptaţi de luni - 15 iunie să arate ct de buni sunt la calculator

Aproximativ 4.000 de elevi ai clasei a XII-a din judeţul Olt sunt aşteptaţi, de-a lungul săptămânii ce urmează începând de luni – 15 iunie, să susţină cea de-a doua probă din cadrul sesiunii de vară a bacalaureatului 2015. Un număr de 90 de elevi au picat deja acest examen după ce nu s-au prezentat la primă probă orală la limba română derulată săptămâna trecută.

Ziua de luni – 15 iunie, marchează debutul celei de-a doua probe a primei sesiuni a examenului de bacalaureat din acest an, probă ce vizează stabilirea competenţelor digitale pentru absolvenţii clasei a XII-a. Examenul va începe dimineaţă şi va consta într-o serie de demonstraţii practice de utilizare a Internetului timp de 30 de minute, totul trebuind să fie însoţit de competenţe teoretice deoarece elevii vor răspunde membrilor comisiei de examinare şi în scris la câteva întrebări.

La finalul probei, fiecare dintre elevii participanţi va fi evaluat ca “utilizator începător” - dacă va obţine între 0-25 de puncte, “utilizator mediu”: dacă va obţine între 26-50 de puncte, “avansat” pentru 51-74 de puncte şi, respectiv, “experimentat” pentru 75-100 de puncte. În judeţul Olt sunt aşteptaţi să participe la această probă aproape 4.000 de elevi. Proba de evaluare a competenţelor digitale se va derula pe toată durata săptămânii 15-19 iunie.

Prima sesiune din acest an a examenului naţional de Bacalaureat a început luni - 8 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Proba s-a desfăşurat pe durata a trei zile (8-10 iunie). În intervalul 10-12 iunie a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 15-19 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale se va încheia cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 22 şi 26 iunie.

Pentru prima data de la organizarea bacalaureatului în ţara noastră, supravegherea probelor se face cu camere video ce înregistrează şi audio. Metodologia de organizare a BAC-ului prevede că se interzice candidaţilor să intre în sala cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnari etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Candidaţii la BAC care încalcă regulile de mai sus vor fi eliminaţi din examen indiferent dacă au folosit sau nu materialele interzise şi indiferent dacă acestea au fost introduse în sală de examinare de către ei, de către alţi candidaţi, profesori din comisie sau de alte persoane.

Până în prezent, în judeţul Olt au picat deja acest examen un număr de 90 de elevi deoarece nu s-au prezentat la primă probă orală la limba română derulată săptămâna trecută.

Evidenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt relevă că la sesiunea de vară de la BVAC 2015 s-au înscris 4.067 absolvenţi ai clasei a XII-a. Dintre aceştia, 3.473 provin din seria curentă de absolvenţi, la care se adaugă alţi 594 de elevi care au picat acest examen în anii anteriori. Anul trecut au figurat la linia de start a primei sesiuni a bacalaureatului 3.964 de elevi.

Vă mai recomandăm pe aceeşi temă:

Speriaţi de BAC. 50 de liceeni din judeţul Olt nu s-au prezentat la prima probă a BAC-ului

Puţin peste 4.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a, aşteptaţi la BAC 2015

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite