Toate candidatele la postul de manager al Spitalului Judeţean Sibiu, respinse. Comisia: „Au avut proiecte nerealiste“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu - Foto Adevărul - sursa Facebook
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu - Foto Adevărul - sursa Facebook

Niciuna dintre cele trei persoane care au candidat pentru postul de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu nu a promovat concursul, potrivit anunţului publicat joi, 3 iunie, pe site-ul instituţiei.

Concursul pentru conducerea Spitalului Judeţean Sibiu a demarat în data 20 mai prin admiterea a trei dosare depuse de un medic - Liliana Coldea, o afaceristă - Cristina Floricica Neagu şi un expertul contabil - Daniela Bozga.

Nici unul dintre proiectele de management, prezentate miercuri, 2 iunie, de către cele trei candidate, n-a reuşit să convingă comisia de concurs alcătuită în premieră din manageri de spital din ţară, de la Timişoara - medicul Marius Craina şi de la Bistriţa - Gabriel Lazany, şi prezidată de preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului - fostul manager Cornel Benchea. 

Cea mai mare notă a fost de 6,56 - obţinută de Cristina Floricica Neagu, iar cea mai mică de 5,82 a Danielei Bozga, în contextul în care ar fi trebuit să obţină minimum 7.00. 

Vineri, 4 iunie, sunt aşteptate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 8 iunie. 

„Propuneri irealizabile, cu costuri enorme”

Atât preşedintele cât şi secretarul comisiei de concurs, ec. Cornel Benchea şi respectiv consilierul judeţean Adrian Echert, au opinat că cele trei candidate au prezentat propuneri pe cât de costisitoare pe atât de nerealizabile. 

Rezultatele concursului pentru postul de manager al Spitalului Judeţean Sibiu din iunie 2021 Foto Adevărul

Rezultatele concursului pentru postul de manager al Spitalului Judeţean Sibiu din iunie 2021 Foto Adevărul

„Din punctul meu de vedere, prestaţia celor trei candidaţi nu a fost la înălţimea responsabilităţii postului care ar trebui să păstorească o instituţie cu peste 2200 de angajaţi şi cu buget de cheltuieli de 500 milioane lei anual. Prezentările au fost destul de diferite ca abordări şi pregătire, iar diferenţele de abilităţi de comunicare s-au văzut, însă până la urmă au fost foarte generale şi puţin practice şi în multe cazuri neaplicabile spitalului din Sibiu”, a menţionat Adrian Echert pe pagina sa de Facebook.

„Planurile de management propuse nu au fost pe măsura aşteptărilor. O parte dintre propunerile din aceste proiecte nu erau realizabile, unele erau complet nerealiste şi nu-şi aveau sensul de a fi propuse. Nu putem vorbi de investiţii majore care nu au fost făcute în ultimii 30 de ani, pentru că trebuie să ţinem cont că sunt clădiri foarte vechi, de peste 100 de ani, plus clădiri care nu mai pot asigura circuite conform standardelor. În acest context, au existat propuneri irealizabile şi cu cheltuieli enorme”, a declarat Cornel Benchea, unui reporter al publicaţiei locale „Turnul Sfatului”

Mandatul de manager interimar al juristului Florin Neag, expiră în data de 11 iulie. Acesta va fi înlocuit numai dacă în urma contestaţiilor va fi admisă vreuna dintre candidate. În caz contrar, procedura de concurs pentru postul de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va fi reluată.

Vă mai recomandăm şi:

Schema de la Registrul Comerţului prin care firme de renume au fost acaparate de o reţea de infractori

UPDATE Profitând de pandemie, o reţea de escroci a preluat fraudulos companii de zeci de milioane de euro. Cum acţionau

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite