Rezultatele anchetei Protecţiei Copilului în cazul acuzaţiilor de lovire a unui copil la Pediatrie: nu sunt indicii de abuz fizic şi nici traume emoţionale în cazul fetiţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spitalul de pediatrie sibiu

Direcţia Judeţeană de Protecţia Copilului şi Spitalul Clinic de Pediatrie au finalizat anchetele în cazul mamei care a acuzat o asistentă de la Spitalul de Pediatrie că i-ar fi lovit fetiţa.

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-au autosesizat după ce lavinia Miruţ, o mămică Din Cisnădie, a acuzat o asistentă de la Spitalul Clinic de Pediatrie că i-ar fi pălmuit fetiţa.  

„În data de 22.03.2013, mama împreună cu cei doi minori s-a prezentat la sediul Serviciului ANE, cu maşina DGASPC, unde s-au purtat discuţii cu privire la incidentul petrecut. Conform declaraţiei mamei reiese că fiica sa că a fost lovită peste obraz cu palma de către o asistentă medicală, deoarece fetiţa a început să tuşească în timp ce i se monta branula. De asemenea mama menţionează că a sesizat poliţia şi presa cu privire la acest incident, iar în data de 13.03.2013 s-a prezentat cu minora la Serviciul de medicină legală însă nu a obţinut nici un certificat medico legal deoarece medicii i-au comunicat că nu există urme vizibile pe obrazul minorei, fapte susţinute şi de minora în cauză. Menţionăm că mama minorei nu doreşte ca fiica sa să participe la şedinţe de consiliere, deorece consideră că nu este necesar.

Din observaţiile psihologice reiese faptul că minora manifestă un comportament adecvat vârstei, neidentificându-se indicii de abuz fizic şi nici traume emoţionale asupra sa”, spune Mihaela Tolciu, directorul executiv al instituţiei. 

Pediatria susţine că asistenta nu a lovit fetiţa

Şi reprezentanţii Spitalului Clinic de Pediatrie au finalizat ancheta în acest caz. Aceştia susţin că asistenta acuzată nu ar fi lovit fetiţa. 

”Afirmaţia doamnei doctor Răceală Moţoc Maria Stanca cu privire la faptul că ar culca pe jos copiii a fost doar retorică, pe fondul aglomerării din acel moment a secţiei, pacienţii fiind internaţi deja câte 2-3 în pat. Precizăm că reclamantei i s-a permis accesul în spital, în urma afirmaţiei retorice de mai sus a medicului de gardă şi anterior internării copiilor, pentru a se convinge de situaţia aglomerării secţiei, de faptul că pacienţii sunt câte 2-3 în pat şi nu sunt culcaţi pe jos. Faptul că niciun pacient nu a fost culcat pe jos a fost confirmat de declaraţia scrisă a unei mame. În lipsa oricăror alte probe (certificate medico-legal, alţi martori) aduse la cunoştinţa noastră, de natură a demonstra în mod irefutabil lovirea fetiţei, şi pe baza declaraţiilor martorilor cunoscuţi a fi fost prezenţi în momentul puncţionării venoase şi de introducere a branulei în venă (Capră Maria Elena – asistent medical, Negoescu Cristina – infirmieră şi Gangal Maria - pacientă) a rezultat că fetiţa nu a fost lovită”, se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic de Pediatrie. 

Poliţia a deschis în acest caz un dosar penal pentru purtare abuzivă, în urma plângerii depuse de mamă, iar cercetările continuă. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite