Fata născută de Ziua Naţională: „Nu aş da România pe nimic. Dacă pleci în altă ţară ce rezolvi? România mea e frumoasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parade militare urmate de concerte şi mese populare se desfăşoară astăzi în marile oraşe ale ţării. „Adevărul“ vă prezintă poveştile mai multor români care au respectat şi respectă cu adevărat ziua de 1 Decembrie. Una dintre poveşti este a unei tinere din Vâlcea, studentă în Sibiu, care s-a născut de Ziua Naţională.

Bianca Popescu, din Râmnicu Vâlcea, studentă la Sibiu, împlineşte 19 ani pe data de 1 Decembrie, chiar de Ziua Naţională a României. „E ceva unic să fii născut chiar de 1 Decembrie, sunt originală“, spune tânăra râzând, după care devine serioasă. „Nu aş pleca din ţară. Aş călători, dar altfel România e casa mea. Peste tot e frumos, nu aş da România pe nimic. Şi dacă pleci în altă ţară ce rezolvi? Dacă eşti pornit pe ceva şi vrei să faci în România, eu cred că se poate. România mea este frumoasă şi îmi văd viitorul categoric aici“, spune Bianca apăsat.

Modelele din familie

Deşi vorbeşte de parcă ar avea viitorul asigurat, Bianca nu e un copil de bani gata. Vine dintr-o familie simplă, în care doar tatăl lucrează, ca electrician. Mai are un frate de 16 ani, pasionat de muzică rock, şi e mândră de el deoarece crede foarte mult în ceea ce îşi doreşte, la fel ca şi ea. La fel de mândră e de părinţii ei care au ştiut să-i insufle valori adevărate. Speră că, într-o zi, va putea să întoarcă măcar o fărâmă din ce i-au oferit.

image

„Doar tatăl lucrează, se plăteşte puţin, lucrează în condiţii destul de grele, e electrician şi e plimbat peste tot în ţară, şi în frig, nu avem o situaţie foarte bună. Suntem oameni modeşti şi vreau să ajung să fac ceva să-i pot ajuta şi pe ei în primul rând, să fiu independentă“, rezumă tânăra. 

Cu bune şi rele

România de azi are, pentru fata care se visează jurnalist de succes, şi părţi bune, şi părţi rele. Ultimele, însă, e absolut convinsă că se pot corecta. „Cred că învăţământul e foarte bun în România, avem şanse. Ce nu e bine? Tot ce se întâmplă acum, politicul, economia în general nu merge bine. Cred că avem nevoie de mai mulţi tineri în politică, asta ar schimba puţin clasa politică. Cei care sunt în funcţie au trecut prin comunism şi au altă gândire. Când am văzut ce s-a întâmplat la clubul Colectiv am avut un sentiment de revoltă. Să te duci într-un club, să fii bucuros, să asculţi muzică şi dintr-o dată să mori în chinuri... Cred că dacă nu toleram sistemul nu se ajungea la asta, dacă ne luam măsuri de precauţie. E şi vina autorităţilor, şi a noastră“, crede Bianca.

image

Pentru România, cu dragoste

Bianca este studentă în anul I la Facultatea de Ştiinţe Socio Umane din Sibiu, specializarea Jurnalism. „Îmi place să vorbesc, să comunic cu oamenii, cel mai mult îmi place să scriu, mi-aş dori o carieră în presă scrisă. În scris pot să-mi spun toate gândurile“, spune fata. În timpul liber citeşte cu plăcere, se plimbă, ascultă muzică, iese cu prietenii, cântă şi dansează. Face totul cu pasiune, după aceleaşi principii care îi ghidează fiecare pas în viaţă. „Îmi doresc să nu pierd clipa, să fac, cât încă pot, orice. Nu ştii ce se întâmplă mâine şi dacă ţi se oferă o oportunitate profită de ea întotdeauna“, mai spune Bianca.

image

Atunci când aude imnul naţional, începe să cânte, întotdeauna, iar sentimentul e, de fiecare dată, unul de bucurie, de mândrie. Iar de ziua ţării ei şi-a ei, Bianca face, pentru România, cea mai frumoasă declaraţie de dragoste: „Dragă România, la mulţi ani! De 1 Decembrie şi mai ales de ziua mea îmi doresc ca de-acum înainte să fie mult mai bine aici, ca tinerii să-şi dorească să rămână în ţară şi să nu plece în afară, să creadă că avem un ideal şi chiar putem noi singuri, pe propriile noastre puteri, să-l împlinim, şi să nu mai blameze atât de mult sistemul pentru că, până la urmă, dacă noi ne schimbăm, se schimbă şi ţara“.

Vă mai recomandăm: 

Un sibian a construit o casă pentru o familie săracă din satul lui: „E o mulţumire foare mare când te gândeşti că ai schimbat viaţa unor oameni“

Toma Stupu, un bărbat din comuna Vurpăr, judeţul Sibiu, şi-a mobilizat prietenii şi împreună au ridicat o casă nouă pentru o familie cu nouă copii a cărei locuinţă s-a prăbuşit.

Juniorul-minune din taekwon-do, sportivul care face performanţă în săli cu pereţi scorojiţi: „Când eşti pe podium şi auzi imnul îţi vine să plângi“

Sibianul Dorian Neagu (18 ani) a reuşit să-şi adune în palmares toate titlurile importante în arte marţiale coreene, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, deşi face antrenamente în condiţii foarte proaste.

Spovedania ortacilor mânaţi la Mineriade: „Foarte mulţi securişti acoperiţi au coabitat cu minerii. Cozma a apărut prin grija Serviciilor estice“

Parchetul ICCJ a anunţat pe 21 octombrie începerea urmăririi penale în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Trei foşti mineri şi un fost inginer miner au dezvăluit în premieră cum au decurs, din punctul lor de vedere, cele mai sângeroase evenimente din istoria postdecembristă a României şi cum au fost infiltraţi în mine, încă de la începutul anilor ’80, oamenii fostei Securităţi, cei care, ulterior, ar fi dirijat şi Mineriadele.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite