Concert simfonic extraordinar de 1 Mai la Filarmonica de Stat Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lautista Lidia Marina
Lautista Lidia Marina

Sibienii iubitori de muzică sau turiştii aflaţi în vacanţă în Sibiu au prilejul de a participa la un concert simfonic extraordinar susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, miercuri 1 mai la Sala Thalia cu începere de la ora 19.

Concertul face parte din stagiunea de concerte şi a fost programat special pentru a marca atât ziua de 1 mai cât şi sărbătoarea Paştelui ortodox. Programul concertului include compoziţii semnate J. Haydn, J.J.Quantz şi J.S. Bach. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de maestrul Walter Hilghers din Germania iar solistă va fi flautista Lidia Marina.

Walter Hilgers este profesor la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Weimar (din 1995). În calitate de dirijor invitat sunt cunoscute succesele concertelor sale din ultimii ani atât din Germania, cât şi din întreaga Europă, America de Sud şi Asia. După debutul strălucit, în februarie 2008, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti, Walter Hilgers este frecvent invitat atât la pupitrul orchestrei de cameră cât şi al orchestrei simfonice din cadrul Radiodifuziunii Române Bucureşti. Muzician multilateral, Walter Hilgers a fondat unul dintre cele mai renumite ansambluri de suflători de alamă – „German Brass” - formaţie cu care, pe parcursul a 25 de ani, a realizat numeroase concerte. O altă latură a activităţii sale este cea pedagogică; preocupat de formarea tinerilor artişti, a predat, din anul 1978, cursurile de tubă şi muzică de cameră (suflători de alamă) la Academiile de Muzică din Düsseldorf, Aachen şi Lübeck, după care îl găsim profesor la clasa de muzică de cameră a Academiei „Franz Liszt” din Weimar.

În urmă cu 18 ani, Lidia Marina făcea cunoştinţă cu flautul, instrumentul căruia avea să i se dedice cu multă pasiune în toţi aceşti ani. După absolvirea Academiei de Muzică “Gh. Dima” din Cluj-Napoca în 2007, Lidia Marina îşi va continua studiile la Academia de Arte în Berna (Elveţia).  În 2009 încheie cu brio un an de practică în Orchestra Simfonică din Berna, iar în 2010 obţine o Diplomă de Orchestră la clasa prof. Christian Studler. De-a lungul anilor, Lidia Marina a susţinut concerte în: România, Germania, Itlaia, Franţa, Elveţia şi a avut ocazia de a se perfecţiona cu flautişti de talie internaţională precum: Heidi Indermühle, Andrea Kollé, Arife Gülsen Tatu, Verena Bosshart, Emily Beynon. În prezent, Lidia Marina ocupă funcţia de solist instrumentist flaut în Orchestra  Filarmonicii de Stat Sibiu.

Biletele pentru concertul simfonic din 1 mai se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia). Preţul unui bilet este de 14 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.
 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite