Cele mai simple reţete de chec. Cum putem pregăti un desert delicios în doar un sfert de oră
0Delicios şi extrem de uşor de preparat acasă, checul este un desert la îndemână nu doar datorită ingredientelor deloc pretenţioase, ci şi timpului de pregătire, care nu depăşeşte un sfert de oră.
Trei reţete de chec delicioase şi uşor de preparat găsim în volumul Lucreţiei Oprean intitulat ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.
Pentru prima reţetă aveţi nevoie de: 4 ouă, 200 de grame de zahăr pudră, 100 de grame de făină, 150 de grame de nuci tocate (nu măcinate), o lingură de rom, vanilie sau coajă de lămâie.
Mod de preparare: Gălbenuşurile se amestecă foarte bine cu zahărul, se adaugă albuşurile bătute spumă tare, făina, nucile şi romul. După gust, se adaugă vanilie sau coajă rasă de lămâie. Se toarnă în forma de chec unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc încet.
Pentru cea de-a doua reţetă aveţi nevoie de o jumătate de pahar de zahăr pudră, o jumătate de pahar de lapte, 3 linguri de ulei sau unt topit, 2 pahare de făină, o linguriţă de bicarbonat dizolvat într-o lingură de rom, un pachet de praf vanilat.
Mod de preparare: Cantităţile de mai sus de pun în castron şi se bat foarte bine. Se toarnă în forma de chec unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc încet.
Pentru cea de-a treia reţetă aveţi nevoie de 3 ouă întregi, o jumătate de pahar de zahăr, 2 ceşcuţe de lapte, 2 ceşcuţe de ulei, două pahare şi jumătate de făină, un praf de copt, vanilie, coajă rasă de lămâie.
Mod de preparare: Ouăle şi zahărul se pun într-un castron şi se bat bine. Se adaugă pe rând uleiul, laptele, făina şi praful de copt cu vanilia. Compoziţia se toarnă în formă unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc încet.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.