Cea mai simplă reţetă de mici. Cum gătim acasă unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria românească
0
Pentru a fi siguri că mititeii pe care îi serviţi sunt sută la sută naturali, cel mai simplu este să-i preparaţi acasă. Reţeta este una extrem de uşoară.
O reţetă delicioasă de mici găsiţi în volumul ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” scris de Lucreţia Ooprean şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.
Aveţi nevoie de 300 de grame de carne de vită (partea de la gât), 150 de grame de carne de porc (pulpă sau ceafă), sare, piper, usturoi şi cimbru.
Mod de preparare
Carnea se trece de 4-5 ori prin maşina de tocat, se adaugă sarea şi piperul, se frământă bine şi se pune la frigider. Pentru ca preparatul să fie fraged, tocătura trebuie să stea la rece 6-12 ore.
Înainte de a-i prepara, la compoziţie se adaugă usturoi pisat sau zeama de la mujdeiul de usturoi, o jumătate de linguriţă de bicarbonat, o linguriţă de frunze de cimbru uscate şi trecute prin sită. Toate se amestecă şi se frământă bine. Cu mâna udă se ia din tocătură şi se formează mititei, care se prăjesc pe grătarul foarte bine încins şi uns cu grăsime. Poftă bună!
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.