Bărbaţii care au ţepuit sute de persoane cu locuri de muncă fictive în străinătate au fost arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
grupare dumbraveni

Cei doi bărbaţi care au ţepuit sute de persoane din Sibiu şi din întreaga ţară cu anunţuri de locuri de muncă fictive în străinătate, pentru care solicitau comisioane, au fost arestaţi preventiv.

Cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Potrivit anchetatorilor, cei doi bărbaţi de 26 respectiv 36 de ani sunt din Sibiu şi acţionau în oraş din luna iunie a anului trecut.

Aceştia dădeau anunţuri în ziarele locale şi pe site-uri, anunţuri prin care ofereau locuri de muncă în străinătate, în special în Germania, în domenii precum ambalare legume, măcelărie, ambalare produse din carne, bucătărie, agricultură.

Pentru intermediere, aceştia cereau un comision de 200 de lei de persoană, bani care trebuiau depuşi într-un cont. Ulterior, nu mai erau de găsit.

„Prin plasarea de anunţuri în mass-media, scrisă şi on-line, privind recrutarea de forţă de muncă, aceştia au înşelat aproximativ 250 de persoane, prejudiciul estimat fiind de 50.000 de lei”, precizează Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite