Aproape 3 milioane pentru investiţii în şcoli, în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul alocat administrării clădirilor în care funcţionează unităţile de învăţământ preuniversitar de stat creşte şi anul acesta. Pentru lista de investiţii este propusă suma de 2.960.000 de lei, în 2012 suma alocată fiind de 2.200.000 de lei.

La capitolul lucrări noi de investiţii este prevăzută reabilitarea instalaţiilor termice la şcoala gimnazială Nicolae Iorga, la Grădiniţa nr. 36, la şcoala gimnazială nr. 25 şi la şcoala gimnazială Radu Selejan, reabilitarea instalaţiilor sanitare la şcoala gimnazială nr. 1, reabilitarea instalaţiilor termice şi sanitare la şcoala gimnazială Regele Ferdinand. La Grădiniţa 41 va fi instalată o nouă centrală termică şi va fi amenjată reţeaua pentru aceasta, iar la Grădiniţa Fraţii Grimm va fi reabilitată reţeaua de apă şi canalizare. Reţeaua de apă va fi refăcută şi la Colegiul Tehnic Energetic. Un nou gard va fi executat la şcoala gimnazială nr. 21, iar la şcoala gimnazială nr. 8 va fi executată o rampă.

Jumătate din suma totală propusă pentru anul acesta pentru lucrări în grădiniţele, şcolile şi liceele sibiene, aproximativ 1,3 milioane de lei este prevăzută la capitolul de lucrări de reparaţii capitale, achiziţii şi proiectare. La acest capitol este inclusă înlocuirea tâmplăriei Colegiului Pedagogic cu tâmplărie PVC cu geam termopan şi refacerea izolaţiei termice a acestui imobil, dar şi crearea unei alei de acces care să deservească această instituţie. De asemenea, la Colegiul Economic G. Bariţiu vor fi amenajate săli de clasă, iar la Colegiul Samuel Brukenthal va fi reparată faţada şi restaurate ferestrele. Gardul grădiniţei nr. 22 va fi de asemenea refăcut. 

Capitolul achiziţii de dotări include cumpărarea de aparate pentru bucătării şi achiziţia unei centrale termice pentru grădiniţa 41.

Pentru realizarea lucrărilor propriu-zise este însă necesară realizarea documentaţiilor tehnice. În 2013 este planificată contractarea serviciilor de proiectare pentru următoarele investiţii: reabilitarea instalaţiilor termice la Şcoala Gimnazială N. Iorga, la Grădiniţa nr. 36, la Şcoala Gimnazială nr. 25, reabilitarea instalaţiilor termice şi sanitare la Şcoala Regele Ferdinand, reabilitarea instalaţiilor sanitare la Şcoala Radu Selejan, reabilitarea instalaţiilor electrice şi apă-canal la Grădiniţa Fraţii Grimm, reabilitarea instalaţiilor sanitare la Şcoala Gimnazială nr. 1, amenajarea de săli de clasă în corpul C al Colegiului Economic, instalaţia de gaz metan la Grădiniţa nr. 41, amenajarea de săli de clasă în cadrul Colegiului Economic G. Bariţiu, izolaţia termică a Colegiului Pedagogic şi realizarea expertizei tehnice a corpului C a Colegiului Economic.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite