ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Aproape 100 de turişti au votat în staţiunea Păltiniş. De pe lista permanentă au votat doar 4 oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape o sută de turişti veniţi să îşi petreacă sfârşitul de săptămână în staţiunea Păltiniş din judeţul Sibiu au votat, duminică, pe listele suplimentare ale Secţiei 105, în timp ce doar patru dintre alegătorii înscrişi pe lista electorală permanentă la acea secţie şi-au exercitat dreptul de vot.

Preşedintele Secţiei de votare numărul 105 din staţiunea Păltiniş, Simion Leb, a declarat, pentru Mediafax, că până la ora 14.00 votaseră 92 de turişti.

Avem mai mulţi turişti care au votat până la această oră. De pe listă sunt însă mai puţini. Doar patru persoane dintre cele 27 înscrise pe listă au votat până acum“, a spus Simion Leb.

Staţiunea Păltiniş aparţine administrativ de municipiul Sibiu, secţia de votare amenajată aici fiind una dintre cele 105 din oraş.

Potrivit Biroului Electoral Central, până la ora 13.00 prezenţa la vot în judeţul Sibiu a fost de 22,58 la sută, mai mică decât media pe ţară.

În mediul urban din judeţul Sibiu prezenţa la vot a fost însă mult mai mare decât media pe ţară, înregistrându-se un procent de 23,88.

În judeţul Sibiu, numărul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale este de 376.750, fiind amenajate 370 de secţii de votare.

Vă mai recomandăm: 

EXCLUSIV Misterul celor şase case ale lui Klaus Iohannis. Unde sunt şi cât valorează casele candidatului ACL la prezidenţiale

Unul dintre cele mai fierbinţi subiecte ale campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale 2014 sunt cele şase imobile deţinute de Klaus Iohannis şi de soţia sa în municipiul Sibiu. Controversele au fost cu atât mai mari cu cât candidatul ACL la Preşedinţie a fost foarte rezervat în privinţa acestui subiect. Pentru a face lumină în acest caz, jurnaliştii „Adevărul“ au mers pe urmele imobilelor primarului din Sibiu.

FOTO Cum se votează în satul „roşu” al singurului primar traseist din judeţul Sibiu: „Nu ştiu cine e preşedinte, pun ştampila pe floare, aşa am înţeles”

Mai sunt doar câteva zile până la alegeri prezidenţiale 2014 aşa că e agitaţie mare şi la Hoghilag, singura comună din judeţul Sibiu unde un ales a schimbat partidul pe ordonanţa Dragnea. PSD-ul este şi singurul care a împărţit câte ceva prin zonă, bluze roşii, şepci, pixuri sau chibrituri, spre dezamăgirea unora care aşteptau măcar o găleată sau un lighean. Toată lumea merge la vot, chiar dacă unii nu ştiu să scrie sau să citească.

Elmar Brok, preşedintele Comisiei de politică externă din Parlamentul European: „Victor Ponta m-a rugat să-l iert, dar n-am devenit prieteni“

Sosit la Sibiu pentru a-şi arăta susţinerea faţă de candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinţia României, Elmar Brok, şeful Comisiei de politică externă din Parlamentul European, a vorbit, într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul“, despre integrarea europeană a Republicii Moldova, despre regimul imigranţilor în ţările membre UE, dar şi despre candidaţii la alegerile prezidenţiale din România.

Gunter Krings, secretar de stat în Ministerul de Interne al Germaniei: „Politicienii germani nu se amestecă în proceduri judiciare“

Günter Krings, secretarul de stat în Ministerul de Interne al Germaniei, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul” despre teme de actualitate precum independenţa justiţiei în România şi sancţiuni ce se doresc a fi impuse de Germania pentru cei care vor să meargă în această ţară doar pentru a beneficia de ajutoare sociale. Oficialul german a vorbit şi despre alegerile prezidenţiale din România dar şi despre Klaus Iohannis.

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Klaus Werner Iohannis este primul personaj prezentat în detaliu, din seria candidaţilor la preşedinţia României, în cadrul campaniei „Alege preşedintele”, pe care ziarul „Adevărul” o demarează astăzi atât în ediţia tipărită, cât şi în cea online, pe www.adevarul.ro.

Ce înseamnă România pentru ungurii din secuime: „Mă simt ungureşte, nu româncă. Părinţii sunt unguroaică”

O discuţie simplă în limba română, pe plaiurile Ţinutului Secuiesc, se transformă într-o adevărată încercare pentru mulţi locuitori de aici. Copiii recunosc că li se predă la şcoală limba ţării lor, chiar şi câte trei - patru ore pe săptămână, dar asta nu le este suficient pentru a putea să te înţeleagă sau să-ţi răspundă.

VIDEO Cum văd autonomia ungurii din Ţinutul Secuiesc: „Nu ştiu să vă explic ce este, nu prea gândesc despre aceste lucruri”

Cu puţin timp înainte de intrarea în campanie electorală, liderii UDMR au depus în Parlament un nou proiect privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Jurnaliştii „Adevărul” au vrut să afle cum a ajuns acest proiect în inima Secuimii, în Harghita şi Covasna, la oamenii de rând. Părerile lor sunt împărţite.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite