Trei sătmăreni sunt cercetaţi de poliţişti pentru trafic de minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de frontieră. FOTO: Arhivă
Poliţiştii de frontieră. FOTO: Arhivă

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei împreună cu ofiţeri S.C.C.O Sălaj au destructurat o grupare infracţională axată pe trafic de persoane. Au fost reţinute trei persoane care urmau să transporte în Italia două tinere, dintre care o minoră în vârstă de 13 ani, în vederea practicării prostituţiei.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat in vederea săvârşirii de indractiuni, trafic de persoane şi trafic de minori, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei  depistat marţi, la vama Petea, pe sensul de ieşire din ţară, un autoturism marca Mercedes la volanul căruia se afla Nicolae P. de 23 ani din judeţul Satu Mare şi Andrei L. de 22 ani, din acelaşi judeţ.

Tot la Petea, poliţiştii au mai găsit o altă maşină, marca Fiat, în care se aflau Nicoleta P. de 26 ani din judetul Satu Mare, Adriana D. de 18 ani din judeţul Sălaj şi o minoră în vârsta de 13 ani din judeţul Bistriţa Năsăud. Pe timpul cercetărilor s-a stabilit că Adriana D. şi minora au fost racolate şi cazate de  Nicolae P. şi  Nicoleta P. la locuinţa acesteia din urmă, în vederea transportării lor in Italia, în scopul exploatării sexuale a victimelor.

În acest sens, cei doi au organizat scoaterea ilegală din România a victimelor cu sprijinul lui Andrei L., care i-a determinat pe părinţii minorei, prin inducerea lor în eroare, să semneze o procura pe baza căreia aceasta să poată ieşi din România împreună cu cei trei. Marţea trecută, 18 septembrie, aceştia împreună cu cele două victime au încercat să iasă din ţară.

Poliţiştii au mai găsit, în urma unui control amănunţit, sub bancheta din spate, 234 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 1.000 lei, precum şi 17,5 băuturi alcoolice în valoare de 525 lei.

Faţă de cei trei inculpaţi - Nicolae P., Nicoleta P. şi Andrei L. - se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane şi trafic de minori. Pe numele celor trei persoane procurorul de caz a emis ordonanţe de reţinere pe 24 de ore. Ulterior, acestea au fost prezentate instanţei de judecată care a emis pe numele lor mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite