CJ Satu Mare a alocat către primari sumele defalcate de la bugetul de stat. Doba este în vârful clasamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Între sumele alocate primăriei comunei Doba şi alte trei din judeţ există o diferenţă de peste 1 milion lei
Între sumele alocate primăriei comunei Doba şi alte trei din judeţ există o diferenţă de peste 1 milion lei

Consiliul Judeţean Satu Mare a distribuit primăriilor din judeţ sumele necesare achitării arieratelor, sumele pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală dar şi cele pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.

Primăriile din judeţ sunt acum mai bogate cu 12, 391 milioane de lei, pe când municipiile cu aproape două milioane lei iar oraşele cu 889 mii lei.

Cea mai mare sumă, în valoare de 1.190 milioane de lei a mers către comuna Doba, iar cea mai mică, în valoare de 155 mii lei către Valea Vinului, Călineşti Oaş, respectiv Gherţa Mică. O diferenţă destul de mare există şi între sumele alocate municipiului Satu Mare şi Carei. Dacă primăria municipiului Satu Mare a intrat în posesia sumei de 1,742 milioane de lei, Careiul a primit doar 69 mii lei.

Din totalul de 16.981 mii lei, suma de 5.292 mii lei, sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrare, s-a repartizat unităţilor administrativ-teritoriale în vederea asigurării de fonduri pentru achitarea arieratelor şi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi proiectelor care necesită cofinanţare locală. La baza repartizării acestor sume, au stat adresele unităţilor administrativ-teritoriale înaintate Consiliului Judeţean Satu Mare prin care se comunică programele de dezvoltare locală şi proiectele de infrastructură care necesită cofinanţare locală care se derulează în cursul anului 2013 de către acestea.

„Diferenţa de 1.890 mii lei va fi evidenţiată în bugetul local al judeţului Satu Mare pentru alte servicii publice generale şi va fi repartizată ulterior pe unităţi administrativ-teritoriale pentru cheltuieli urgente şi neprevăzute aferente programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală“, a declarat preşedintele Consiliului Judeşean, Adrian Ştef.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite