Care este secretul blatului de pizza: cum să-l faci acasă ca la restaurant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pizza făcută în casă este rareori la fel ca cea de la pizzerie, blatul făcând diferenţa - foto: adevarul.ro
Pizza făcută în casă este rareori la fel ca cea de la pizzerie, blatul făcând diferenţa - foto: adevarul.ro

Pizza făcută acasă este rareori la fel de apetisantă ca cea cumpărată dintr-o pizzerie tradiţională, iar cea mai mare diferenţă este blatul. Sunt puţine gospodinele care ştiu ce este de făcut pentru ca blatul de pizza să fie crocant, nu gros şi pufos.

Pizza este unul dintre cele mai cunoscute preparate culinare. Blaturile de pizza din comerţ sau pizza congelată nu oferă aceeaşi savoare preparatului final, motiv pentru care sunt multe persoane care îndrăznesc să prepare singure blatul. Doar că aici intervine o problemă, fiind prea puţini cei cărora blatul le iese întru totul ca cel de la pizzerie, crocant la exterior şi uşor pufos în interior.

Blogerul culinar Gina Bradea dezvăluie secretul unui blat de pizza perfect, făcut în casă. Aceasta are câteva ponturi pentru gospodinele care prepară pizza în casă, astfel încât această să fie perfectă.

„Când aluatul a crescut frumos, se întinde foaia, după dimensiunea tăvii. Am observat că la întins foaia, în Italia, se foloseşte griş fin, şi nu făină. Acesta ajută să se întindă foaia frumos şi să fie uşor crocantă la exterior, să fie de aproximativ 0,5 cm. Dacă nu aveţi griş puteţi folosi şi făină de mălai”, explică blogerul pe site-ul www.pofta-buna.ro

Tot aceasta recomandă o temperatură mare de coacere, între 200 şi 220 de grade, astfel încât pizza să se facă aşa cum trebuie, iar ca un detaliu de gust, Gina Bradea recomandă folosirea sucului de roşii proaspete pentru a unge blatul şi nu pe cel din conservă.  

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite