Turism dezolant în apa termală din staţiunea Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele bolnave care au găsit o soluţie în apa din staţiunea de pe Cerna critică modul în care este exploatată zona. Bazinele termale nu au mai fost modernizate, sunt înconjurate de mizerie, iar turiştii sunt nevoiţi să improvizeze ca să aibă condiţiile necesare.

Fie că e vară sau iarnă, miezul zilei sau târziu în noapte, bazinele cu apă termală care se găsesc de-a lungul Cernei sunt neîncăpătoare. „Perla Banatului”, ajunsă în paragină după privatizarea păguboasă din 2002, nu reuşeşte să atragă turişti noi, dar sunt destui cei care vin la Băile Herculane pentru a beneficia de efectul miraculos al izvoarelor de care s-a bucurat până şi Elisabeta, împărăteasa Austriei.

De zeci de ani, bazinele cu apă termală sunt vizitate de mii de oameni care s-au convins că, pentru foarte multe boli pe care nici medicii nu reuşesc să le trateze, nu există alt medicament mai bun. 

Tratament în aer liber

Condiţiile nu sunt dintre cele mai grozave, dar asta nu-i împiedică pe turişti să stea la coadă pentru a intra câteva minute în apele lui Hercules. „Noi venim cam de patru ori pe an la Herculane. Staţiunea arată jalnic, dar noi venim pentru tratament. Această apă face minuni. E păcat că nu se îngrijesc mai mult de aceste bazine, dar e bine şi aşa”, spune Dan Afronie, un turist din Craiova.  „E dezastru. Nu ai unde să te schimbi, nu ai un grup sanitar, nimic. Văd că prin staţiune a început să mai mişte câte ceva, dar ar fi bine să se ocupe şi de aceste bazine. E păcat de ele. Dacă nu ar fi apele astea, cred că n-ar călca om pe aici”, afirmă şi Ion Toma, din Drobeta Turnu-Severin. „E cel mai bun tratament şi cel mai ieftin. De fapt, e gratis”, se bucură Mircea Balint.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite