Peștera Comarnic din Caraș-Severin, redeschisă pentru vizitatori. Este considerată o bijuterie a naturii VIDEO

0
Publicat:

Cu o vechime de rezervație speologică încă din 1947, Peștera Comarnic din Caraș-Severin a reînceput să primească vizitatori în fiecare zi, oferindu-le ocazia de a se bucura de misterul și frumusețea sa.

Peștera Comarnic FOTO Ghidul Banatului
Peștera Comarnic FOTO Ghidul Banatului

Localizată în inima Munților Banatului, în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, la jumătatea distanței dintre Reșița și Anina, pe aproapele confluenței dintre pârâul Comarnic și râul Caraș, peștera de la Comarnic din Caraș-Severin este ușor accesibilă, fiind un punct de atracție pentru turiști din toate colțurile țării.  

Începând cu 1 august 2023 în permanență vor fi unul sau doi angajați ai parcului (rangeri) care vor asigura ghidajul și în timpul săptămânii nu doar în weekend. 

Pe zi sunt trei intrări începând cu ora 10:30, ora 13:00 şi 15:30. Grupul minim este de cinci persoane. Taxa de vizitare pentru un adult este 20 lei, iar pentru un copil de 10 lei. Pentru asta noi asigurăm cască, lumină şi un pliant informativ. Dacă sunt trei persoane și vor să intre și nu mai vor să aștepte pe alții ca să formeze un grup de minimum cinci persoane, vor achita contravaloarea de 100 de lei și se vor putea bucura de vizită, de toate explicațiile pe care le oferă ghidul”, a declarat Nicolae Ifca, directorul Parcului Național Semenic-Cheile Carașului, pentru Radio Reșița. 

Peștera Comarnic are o lungime totală de peste șase kilometri și ocupă poziția secundă în topul celor mai lungi peșteri din Banat, fiind întrecută doar de celebra Peștera Buhui, cu o întindere de 6.547 de metri. 

Traseul vizitabil este de 1,5 kilometri (parcursă pe nivelul superior, cunoscut sub numele de „nivel uscat”) unde turiştii pot vedea săli, stalactite, stalacmite, coloane şi tot felul de formațiuni, dar şi bazine care s-au format natural. Vizita din interiorul peşterii durează aproximativ două ore. 

Pentru a ajunge la peşteră, vizitatorii au la dispoziţie patru căi de acces, respectiv: din cartierul Minda al Reşiţei, prin comuna Iabalcea, de la Anina sau din staţiunea Crivaia. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite