O primărie din vestul ţării ridică de pe domeniul public autovehiculele abandonate sau fără stăpân şi le duce la fier vechi
0
Primăria Municipiului Reşiţa a început acţiunea de ridicare a maşinilor abandonate. Serviciul public "Direcţia de Întreţinere şi Reparaţie a Patrimoniului" a avut o primă astfel de intervenţie şi a ridicat mai multe maşini la care s-au finalizat procedurile de comunicare şi încercare de identificare, din zona centrală a oraşului.
Acţiunea Primăriei vine după ce numărul maşinilor abandonate sau fără stăpân din parcările Reşiţei a crescut considerabil, anul trecut ajung la peste 300.
Ovidu Almăjan, şeful Direcţiei de Întreţinere şi Reparaţie a Patrimoniului spune că după prima zi, demersul a avut un efect neaşteptat. “Am ridicat în prima zi trei autoturisme. Mesajul a fot receptat şi efectul a fost maxim. Ieri, de exemplu, aveam de ridicat trei maşini, nu mai era niciuna pe locul respectiv”, ne-a declarat Ovidiu Almăjan.
Campania primăriei va continua şi în zilele următoare, aşa că reşiţenii care au fost notificaţi şi nu îşi mută maşinile vor putea rămâne fără ele. “Pe baza sesizărilor sau constatărilor în teren, Poliţia Locală întocmeşte o somaţie pe care o afişează la locul repspectiv, iar după termenul stabilit lege, 30 de zile, se declară acest autovehicul abandonat sau fără stăpân. Diferenţa este că cel care are număr de înmatriculare poate fi identificat, cel care nu are este considerat fără stăpân. Unde ştim proprietarul trimitem somaţia şi la adresă, cu confirmare de primire, înainte a ridica autovechicul. Acesta se depozitează într-un spaţiu amenajat şi supravegheat video, mai spune Almăjan.
Autoturismul ridicat este sigilat şi toată acţiunea de ridicare este filmată. Proprietarii care a căror autoturism a fost ridicat, îl pot recupera după ce se deplasează la Poliţia Locală, cu documentele aferente. Îşi plătesc amenda stabilită prin lege, merg cu chitanţa la sediul Direcţiei de Întreţinere, plătesc şi acolo ridicarea şi depozitarea şi pot să recupereze autovehiculul. Pentru toate acestea au la dispoziţie 30 de zile, după care bunul respectiv intră în administrarea domeniului public şi se valorifică la un centru de fier vechi.