Cristina Berinde este tânăra care îndrăgeşte folclorul din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Berinde
Cristina Berinde

Tânăra adoră să urce pe scena festivalurilor de muzică şi spune că este minunat atunci când reuşeşte să transmită publicului voia bună.În anul 2004, la îndemnul familiei, tânăra s-a înscris la Şcoala Populară de Artă din Timişoara, pentru a-şi cultiva talentul muzical.

Profil
Născută. 27 mai 1985
Studii. Facultatea de Economia turismului, Universitatea „Eftimie Murgu“ Reşiţa
Familie. Căsătorită, are o fată, Florentina

Cristina îşi aduce aminte cu drag de copilărie, mai ales de momentele în care tatăl său pregătea discurile de vinil pentru petreceri sau doar pentru a asculta muzica populară din Banat. „În familia mea s-a ascultat tot timpul muzică, îmi aduc aminte faptul că ştiam toate versurile marilor artişti de muzică populară şi încercam să-i imit. Pot să spun că talentul muzical l-am moştenit din familie, mătuşa mea fiind membră într-un cor mi-a transmis şi mie pasiunea pentru muzică. Părinţii mei au fost cei care au realizat că am ureche muzicală şi talent“, a povestit Cristina.

În anul 2004, la îndemnul familiei, tânăra s-a înscris la Şcoala Populară de Artă din Timişoara, pentru a-şi cultiva talentul muzical. „La 18 ani am fost testată de Carmen Popovici Dumbravă, Gigi Tăbăcar şi Gore Chiţan, oameni importanţi în industria muzicii populare şi care au confirmat părinţilor mei că ar trebui să fac ceva în ceea ce priveşte talentul muzical“, a spus Cristina. Tânăra a ales muzica populară deoarece este un domeniu foarte complex, iar folcorul este una dintre pasiunile Cristinei.

„Două vieţi dacă aş avea“

Prima melodie cu care Cristina a urcat pe scenă a fost melodia Nicoletei Voica, „Două vieţi dacă aş avea“. „În anul 2004 a fost pentru prima dată când am cântat în faţa publicului. Am avut foarte mari emoţii, dar la final totul a ieşit aşa cum trebuie. Pentru acel spectacol am ales o melodie a Nicoletei Voica, artistul care m-a influenţat foarte mult în dezvoltarea unei cariere muzicale“, a mai spus Cristina. Pentru că folclorul nu înseamnă doar melodii de suflet, Cristina a făcut un efort pentru a-şi cumpăra şi costume tradiţionale. Tânăra a căutat multă vreme persoane care aveau astfel de minunăţii.

„În momentul de faţă am o colecţie de zece costume tradiţionale din Banat, cu o vechime de peste 100 de ani. Le îngrijesc cu mare atenţie, deoarece sunt valoroase ca şi model, dar şi vechimea lor necesită o atenţie specifică“, a adăugat Cristina. Deoarece este la început de carieră, tânăra a reuşit să convingă unul dintre compozitorii importanţi ai Banatului să-i scrie câteva melodii. „Deocamdată am în repertoriu doar trei melodii, dar care îmi sunt foarte dragi şi de care sunt mândră. Sper ca pe viitor situaţia să se schimbe în bine şi pentru tinerii artişti“, a mai adăugat Cristina.

Întrebări şi răspunsuri
Cât de greu este să te afirmi pe piaţa muzicală?
Este foarte greu să primeşti aprecierea fără să ai pe cineva cunoscut care să te îndrume. Se poate vorbi de lipsa de interes a caselor de discuri şi a organizatorilor.

Ai emoţii atunci când urci pe scenă?
Nu. Prima dată am avut emoţii mari, dar aprecierea publicului m-au ambiţionat şi m-a făcut să am încredere în tot ceea ce fac. Este o mare plăcere să cânţi oamenilor şi să le transmiţi voia bună.

Ce-i place
„Îmi place să fac sport pentru a mă menţine în formă, iar timpul liber îl petrec alături de familia mea. Mai nou, Florentina, fetiţa mea, este micul meu univers. Îmi place să călătoresc şi să cunosc oameni interesanţi“, a explicat Cristina.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii fără bun simţ. De foarte multe ori am avut ocazia nefericită să întîlnesc persoane care doar vor să profite de bunătatea altora, ceeea ce mi se pare un lucru josnic“, a mai spus Cristina.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite