Scandal în trafic la încătuşarea unei persoane condamnată pentru furturi. A opus rezistenţă, ajutat de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condamnat pentru furturi, încătuşat în trafic Foto Arhiva Adevărul
Condamnat pentru furturi, încătuşat în trafic Foto Arhiva Adevărul

Un bărbat din Glăvile – Vâlcea a fost cu greu imobilizat şi încătuşat de mai mulţi poliţişti. Surprins în trafic, alături de familie, acesta a încercat să fugă ştiind că este condamnat pentru pentru numeroase furturi comise în localitatea de domiciliu.

Scena s-a produs miercuri, 6 aprilie, pe o stradă din Râmnicu Vâlcea, unde maşina condusă de bărbatul din Glăvile a fost oprită la un control. 

Când oamenii legii au încercat să-l imobilizeze, vâlceanul a opus rezistenţă, profitând de fizicul său masiv. Mai mult, fiica şi soţia, care se aflau în maşină, au început să facă scandal, să bruscheze poliţiştii şi să se victimizeze, în speranţa că ceilalţi participanţi la trafic vor interveni şi îi vor ajuta să scape.

Bărbatul era căutat de trei luni de zile, în urma unei condamnări definitive la aproximativ doi ani de închisoare pentru mai multe spargeri date de-a lungul timpului în Glăvile.

Se sustrăgea executării unei pedepse dată de Curtea de Apel Piteşti, în urma a mai bine de cinci ani de zile de judecată. 

Mai mulţi vecini din comuna vâlceană au fost păgubiţi de către bărbatul care tocmai a fost încarcerat. Acesta obişnuia să fure tot ce găsea de valoare prin gospodăriile vecinilor: de la instrumente muzicale - vioară, acordeon - până la vehicule – moped, bicicletă - sau echipamente de protecţie ori scule. În 2017 a fost trimis în judecată, iar în luna ianuarie a acestui an, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis să fie închis pentru faptele sale în Penitenciarul Mioveni din Argeş. În tot acest răstimp, s-a ascuns, până când poliţiştii au aflat că se plimbă cu familia prin Râmnicu Vâlcea. 

Soţia şi fiica au fost amendate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

„Astăzi, 6 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Vâlcea au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, pe numele unui bărbat, din comuna Glăvile, judeţul Vâlcea, condamnat pentru mai multe infracţiuni de furt calificat. Acesta a fost identificat în trafic, în municipiul Râmnicu Vâlcea, iar poliţiştii l-au imobilizat, deşi acesta iniţial a opus rezistenţă”, a menţionat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Vâlcea, Georgiana Stancu.

Aceeaşi sursă a mai precizat: „În momentul aplicării măsurii, de faţă au fost prezenţi şi membrii familiei, care au încercat să distragă atenţia poliţiştilor, tulburând ordinea şi liniştea publică, motiv pentru care au fost aplicate măsuri legale conform Legii nr.61/1991. Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei, în vederea încarcerării”.

Vă mai recomandăm şi: 

Hoţi prinşi în timp ce furau tone de ţiţei dintr-o conductă. Percheziţii la casele suspecţilor VIDEO

Cum va arăta autostrada Sibiu-Piteşti în zona montană din Vâlcea. Primele imagini din proiect VIDEO 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite