Fostului primar Mircia Gutău i-a stat ceasul din Ostroveni.  Orologiul  avea o garanţie de 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orologiul achiziţionat de Mircia Gutău în 2008 şi montat în Cartierul Ostroveni  a cedat după numai opt ani de la punerea în funcţiune.  Primăria Râmnicu Vâlcea trebuie să suporte reparaţiile din bugetul local, deşi furnizorul a oferit o garanţie de 100 de ani pentru acest orologiu.

Ceasul  achiziţionat de fostul primar Mircia Gutău, înainte să primească condamnarea definitivă  la închisoare cu executare şi a costat o mică avere pentru aceea perioadă: 120 000 de lei. Deşi se află în perioada de garanţie de 100 de ani, furnizorul a refuzat să repare orologiul  pe propria cheltuială, motivând că altcineva se face vinovat pentru defecţiunea tehnică. Cel care a semnalat actualei conduceri a Primăriei Râmnicu Vâlcea că ceasul din Cartierul Ostroveni nu mai funcţionează a fost chiar un apropiat al lui Mircia Gutău, consilierul local Eusebiu Veţeleanu. 

„Domnul consilier Veţeleanu ne ateţionează că ceasul din Ostroveni nu mai funcţionează, deşi  furnizorul a oferit o garanţie de 100 de ani. În urma verificărilor ni s-a transmis că se impune înlocuirea unei piese care costă trei mii de euro şi care se găseşte doar în Statele Unite ale Americii. Furnizorul susţine că nu poate suporta aceste cheltuieli pentru că deficienţa ar fi fost provocată de oscilaţiile de  energie electrică. Ne-am interesat dacă au fost probleme, dar cei de la CEZ ne-au comunicat că nu au fost oscilaţii de curent  în zonă” , a declarat Ion Gigi Matei, primarul interimar al Râmnicului. 

În urmă cu opt ani, fostul primar Mircia Gutău a achiziţionat de la acelaşi furnizor şi ceasul din centrul oraşului. Orologiul a costat peste 300 000 de lei şi este depozitat, până la finalizarea lucrărilor la terasă,    în magazia Direcţiei de Administrare a Domeniului Public. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite