Păziţi-vă căsuţele de e-mail! Un hacker spărgea mail-urile şi şantaja proprietarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hacker-ul riscă între trei luni şi 12 ani de închisoare
Hacker-ul riscă între trei luni şi 12 ani de închisoare

Un hacker de 32 de ani din Ploieşti a fost prins de DIICOT şi se află în arest, fiind acuzat de acces ilegal la un sistem informatic, violarea secretului corespondenţei şi modificarea ilegală a parolelor de acces. Bărbatul solicita sume importante de bani pentru a le comunica proprietarilor noile parole sau pentru a nu divulga informaţii personale

După câteva luni de anchetă, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Ploieşti au prins un hacker care spărsese peste 400 de căsuţe de e-mail. Bărbatul, Cristian Pavel, de 32 de ani, originar din Buzău, lucra la o firmă de produse elctronice din Prahova. Pornind de la o căsuţă de mail spartă primită „în dar" de la un alt hacker, bărbatul a spart parolele a peste 400 de persoane, de multe ori solicitând sume între 15 şi 200 de euro pentru a nu divulga informaţii personale găsite aici.

Iniţial, în presă a apărut informaţia că acesta ar fi spart şi conturile purtătorului de cuvânt al Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Bianca Patrichi, intrând în posesia a 200 de contacte şi aproximativ 9.000 de mesaje existente. Contactată telefonic astăzi, aceasta a precizat că este vorba de o coincidenţă şi că, momentan, nu a fost prins hacker-ul care i-a spart mail-ul şi contul de Facebook.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite