La universitățile de prestigiu, Ploieștiul este reprezentat cu succes! FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au puțin peste 20 de ani, dar dețin CV-uri impresionate, au o ambiție de fier, iar unii dintre ei visează să schimbe mersul lucrurilor în România. Vorbim despre câțiva studenți prahoveni de elită, care studiază la universități  de prestigiu din Europa.

Printre cei care au fost admiși la universitate înainte de a termina liceul se numără și Victor Cristian Ionescu, student la Oxford, la specializarea „Computer Science".Este pasionat de calculatoare, dar a preferat ca din hobby să facă performanță. Și era imposibil să nu ajungă pe cele mai înalte trepte la concursurile naționale și internaționale, ținând cont că pe durata liceului, Victor a avut în spate un dascăl de elită, care știe să pregătească numai olimpici, după cum susțin mulți dintre elevii și colegii de breaslă ai Danei Lică, profesor de Informatică, la Colegiul „I. L. Caragiale" din Ploiești.

Cinci ani la rând, Victor a monopolizat primul loc al Olimpiadei Naționale de Informatică. În 2007, și-a trecut în palmares medalia de aur la Balcaniada de Informatică pentru junior, în 2009 și 2010 a obținut medialia de bronz la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, iar în 2010 s-a clasat pe poziția a III-a și la Olimpiada Internațională de Informatică.

Cu asemenea rezultate era imposibil să treacă neobservat de reprezentanții universităților de prestigiu din Europa. A optat pentru Oxford University, unde, de asemenea, se numără printre cei mai buni studenți. Își iubește țara, este mândru că a putut s-o promoveze în cel mai frumos mod și speră ca pe viitor să se numere printre acele persoane care vor reuși să facă performanță pe plaiurile natale.

image

Andra dă tonul la Bremen!

Are 20 de ani, a studiat asemenea lui Victor la Colegiul „I. L. Caragiale" din Ploiești, iar acum este studentă în grupa de elită a Jacobs University Bremen, la profilul Informatică, fiind  desemnată și ambasador al instituției. A fost acceptată la aproape zece universități și colegii, cele mai multe din Statele Unite, însă din cauza lipsei banilor a ales-o pe cea din Germania, unde bursa îi acoperă aproape integral cheltuielile. Și Andra  Lezza a aflat tot din timpul liceului că va studia în afara granițelor, o dorință care I s-a întipărit în minte și în suflet  încă de la vârsta de 11-12 ani. Nu a vrut să se specializeze în România din cauza nedreptății, dar și a puținelor perspective pe care i le oferea finalizarea unei facultăți din țară.

„Acolo toată lumea are șanse egale dacă muncește. În România se mai ține cont și de alte criteria, din păcate", a precizat Andra, care a subliniat că nu se numără printre acei visători care speră să poată schimba, într-un viitor apropiat, lucrurile în România.

Viena, "patria" pasionaţilor de limbi străine

Şi pentru ploieşteanca Alexandra Mihai viitorul se „ţese" în străinătate. Pentru tânăra de 21 de ani, şcoala a fost şi rămâne pe primul loc în topul priorităţilor. Studentă eminentă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine(specializarea engleză-neerlandeză), din cadrul  Universităţii Bucureşti, Alexandra a făcut din limbile engleză şi neerlandeză o rampă de lansare către succes.

Toate realizările sale de până acum, au fost construite din timp, cu paşi mărunţi, dar siguri. Primul contact cu mediul universitar din străinătate l-a avut la sfârşitul primului semestru,din anul I de facultate, când  tânăra a primit o bursă oferită de Nederlandse Taalunie în  cooperare cu Guvernul Flamand pentru a studia în Belgia, preţ de câteva săptămâni,  limba şi cultura neerlandeză. 

În prezent, Alexandra urmează cursurile oferite de Departamentul de Neerlandeză şi cel de Studii Britanice şi Americane din cadrul Universităţii din Viena (Uni Wien).

„Pentru mine, acest stagiu de studii universitare de licenţă, această acţiune concertată la nivel european, este echivalentul unui vis devenit realitate. Am degustat un semestru deschizător de noi perspective, reprezentând un punct de convergenţă între obiectivul final al studiilor desfăşurate într-o universitate europeană de prestigiu şi aspiraţiile mele în calitate de studentă pasionată de limbi străine", explică studenta din România. Alexandra Mihai este mândră că studiază la „Uni Wien", şi asta pentru că  „pe lângă caracterul internaţional dobândit de-a lungul timpului, universitatea vieneză se concentrează pe conceptul de învăţare pe tot parcursul vieţii şi pe cooperare internaţională, acestea fiind pietrele de temelie ale strategiei adoptate de această instituţie".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite