Viața impresionantă a tânărului părăsit de mamă la doi ani. A terminat Seminarul Teologic și Academia de Poliție

0
Publicat:

Andrei-Cosmin Neleț a absolvit recent Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” din Bucureşti. Silitor și ambițios, tânărul acum în vârstă de 23 de ani a terminat Seminarul Teologic din Câmpulung Muscel cu cea mai mare medie. Povestea sa de viață este impresionantă.

Abandonat de mic de mama sa, Andrei-Cosmin Neleț a terminat Academia de Poliție FOTO DGASPC Argeș
Abandonat de mic de mama sa, Andrei-Cosmin Neleț a terminat Academia de Poliție FOTO DGASPC Argeș

Ajuns încă de la doi ani în sistemul de protecție socială după ce mama sa l-a abandonat, Andrei-Cosmin Neleț a fost învățat cu regulamentele și ordinea. Acesta a fost, după cum a declarat tânărul de 23 de ani pentru „Adevărul”, motivul pentru care și-a dorit să urmeze cursurile Academiei de Poliţie.

„Încă de când eram mic am fost învăţat cu regulamentul şi ordinea. Iar atunci când am terminat studiile liceale m-am gândit să urmez ceva stabil, mai precis sistemul militar”, spune Andrei.

Foarte silitor și conștiincios, Andrei-Cosmin Neleţ a absolvit Seminarul Teologic „Iustin Patriarhul”, din Câmpulung Muscel, cu cea mai mare medie: 9,55. Apoi, a fost sigur că doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

„Îmi doresc să fac bine în jurul meu și să nu dezamăgesc oamenii care mi-au fost alături, pe cei care au avut grijă de mintea şi de sufletul meu și mă refer aici la personalul din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung Muscel. Le mulţumesc tuturor și le voi fi recunoscător pentru totdeauna”, spune Andrei.

După absolvirea Facultăţii de Jandarmi, Cosmin se pregăteşte pentru ocuparea unui post de sublocotenent, în urma procedurilor de repartiţie din cadrul facultăţii.

Începutul vieţii a fost teribil pentru Andrei. Erau în total nouă fraţi, dar pentru că mama lor nu avea condiţiile necesare să îi crească, Andrei și fratele său Ionuț au fost duși într-un centru de plasament din Argeș pentru copii abandonaţi. De la doi la şase ani cei doi frați au fost crescuţi de o asistentă maternală. Pentru că soţul acesteia avea probleme de sănătate, după ce au făcut şase ani, cei doi copii au fost duși la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate din Câmpulung Muscel.

Cel mai dureros moment

Aceasta a fost, de altfel, perioada cea mai dură a vieții sale: anul 2006. Andrei avea pe atunci șase ani.

„Nu aveau personal suficient la acel complex, cei mari puneau presiune pe cei mici, erau şi agresiuni verbale. Din fericire, această perioadă dură nu a durat mult. Iar la acel complex am avut şansa, atât eu, cât şi fratele meu, de a primi înţelegere şi afecţiune. Personalul din centru ne-a făcut, pe mine şi pe fratele meu, să ne simţim ca într-o familie”, adaugă Andrei.

Dincolo de reușita obținută, un moment trist pentru Cosmin a fost atunci când el a fost admis la Seminarul Teologic din Câmpulung Muscel, iar fratele său a fost nevoit să plece la o şcoală de meserii din Ploieşti, după ce nu a fost admis la seminar.

„A fost cel mai dureros moment, dar încet-încet ne-am obişnuit. Ionuţ, fratele meu, a plecat la şcoala de meserii „Concordia” Ploieşti, iar eu am rămas în centru, la Câmpulung Muscel. Cu toate că la început mă gândeam să urmez Facultatea de Teologie şi să devin preot, în clasa a XI-a, mi-am dat seama că vreau să fac tot ce trebuie pentru a urma cursurile Facultăţii de Jandarmi. Eram conștient că nu va fi deloc uşor, însă era visul meu la care nu am renunțat”, mai spune Andrei.

În urmă cu 14 ani, Andrei-Cosmin Neleț și-a cunoscut pentru prima dată mama naturală. I s-a părut de la început o persoană necunoscută, dar nu i-a purtat pică pentru că l-a abandonat, deoarece a văzut că nu îi putea crește și pe ei.

„Andrei este un băiat cu o determinare impresionantă, care luptă pentru visurile sale, un exemplu pentru noi toți. Sunt sigură că în viitor va ajunge un om de valoare și un model. Este o minunată lecție de viață și de reușită. Exemplul său este o dovadă palpabilă că, atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat, reușești ”, spune Geanina Creţu, directoarea Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate din Câmpulung Muscel.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite