Sportivii români au câştigat şase titluri de campioni mondiali la kickboxing. Statul român nu i-a sprijinit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Componenţii lotului României au obţinut şase centuri de campioni mondiali, o medalie de aur, şase medalii de argint şi patru de bronz la Campionatele Mondiale de kickboxing desfăşurate în Argentina, la Buenos Aires între 5 şi 10 noiembrie. Statul român nu i-a sprijinit pe cei opt sportivi cu vreun leu, cu toţii fiind nevoiţi să suporte participarea pe cheltuiala proprie şi din sponsorizări.

Militar la Batalionul 30 Vânători de Munte Dragoslavele din Câmpulung Muscel,

Irinel Bădulescu (40 de ani) a reuşit să obţină pentru a doua oară centura de campion mondial la categoria 75 kg, după titlul obţinut acum doi ani în Italia. Tot Irinel Bădulescu a mai obţinut alte două medalii de argint la alte categorii, performanţă cu atât mai mare cu cât a disputat toate cele trei finale în aceeaşi zi. „Am avut adversari din Austria, Chile, Argentina şi Brazilia în drumul spre al doilea titlu mondial. A fost greu, asta şi din cauza faptului că pe 9 noiembrie am avut de susţinut toate cele trei finale. Sunt puţin accidentat, obosit, dar sunt bucuros”, a declarat Irinel Bădulescu pentru Adevărul. Dublul campion mondial s-a pregătit în medie 4-5 ore pe zi pentru această competiţie.

Irinel Bădulescu a reprezentat din nou România cu brio la vârf, însă problema e că atât el, cât şi ceilalţi sportivi români participanţi şi medaliaţi la Campionatul Mondial din Argentina fac performanţă la cel mai înalt nivel pe banii lor.

„Deplasarea a costat în medie 1500-1600 de euro de persoană, asta însemnând 940 euro biletul de avion, 340 euro cazarea, 50 de euro taxa de participare la fiecare categoria, plus banii de mâncare. Statul român nu sprijină acest sport. El se implică doar în sporturile olimpice. Noi reprezentăm  România pe banii noştri sau căutând sponsori. Nu mă amestec şi nu îmi place să vorbesc de ce nu ne ajută cei de la Ministerul Sportului”, spune Irinel Bădulescu.

La competiţia din Argentina, Irinel Bădulescu a participat atât în calitate de luptător, cât şi de antrenor. iar acum este atât luptător, cât şi antrenor. La Buenos Aires, Irinel Bădulescu a participat şi însoţit de 3 dintre elevii pe care îi pregăteşte la Câmpulung Muscel, selectaţi ca urmare a performanţelor lor. Şi toţi trei au strălucit: Ionuţ Alexandru Ghinea (70 kg juniori mici) a câştigat o centura şi o medalie de argint, Daniel Ionescu (81 kg)-medalie de bronz şi Mihai Trandafir (71 kg)-două medalii de bronz.

Imagine indisponibilă

Şi ceilalţi patru componenţi ai lotului României au avut rezultate foarte bune la Campionatul Mondial de kickboxing din Argentina. La categoria 40 kg copii, Alexandru Sinita a obţinut două centuri de campion mondial şi o medalie de aur. Silviu Ionescu (67 kg juniori mari) se va întoarce acasă cu două medalii de argint, la fel ca şi Mircea Timoftei (categoria 91 kg). În fine, Costin Mincu (+91 kg) a obţinut două centuri de campion mondial.

Peste 350 de luptători din toată lumea au participat la Campionatul Mondial de Kickboxing din Argentina.

„Suntem români şi trebuie să reprezentăm ţara în orice situaţie”

Imagine indisponibilă

Militarul din Câmpulung Muscel doreşte să înfiinţeze o asociaţie sportivă prin care să pregătească viitorii kickboxeri ai României. Asta îi va da posibilitatea legală să obţină sponsorizări. „Sperăm ca acest sport să devină unul olimpic. Şi mai sperăm să deschidă cineva ochii şi să ne vadă şi pe noi cei care ducem steagul României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Acum doi ani, când ne-am întors cu 12 titluri de campioni mondiali din Italia, nimeni nu ne-a aşteptat la Aeroportul Henri Coandă pentru a ne felicita”, mai precizează Irinel Bădulescu, care face parte din lotul naţional de kickboxing al României din 2014.

L-am întrebat pe Irinel Bădulescu ce îl motivează pe el şi pe colegii săi din lotul României să facă performanţă la nivel înalt în ciuda faptului că statul român nu îi susţine cu vreun leu. „Suntem români şi trebuie să reprezentăm ţara în orice situaţie, indiferent de sport. Facem asta de plăcere şi suntem mândri de noi şi de ţară când reuşim să ridicăm drapelul sus. Sus pe podium”, spune Irinel Bădulescu.

Dublul campion mondial este şi un militar cu suflet mare. De mai bine de un an, Irinel Bădulescu are grijă de Sorin Barbu (47 de ani), zis Chinezu', un om al străzii care locuieşte de şapte ani într-o clădire dezafectată.

Piteşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite