S-a încheiat conflictul de muncă de la Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul colectiv de muncă a fost semnat pentru un an, nu pentru doi ani consecutiv aşa cum şi-ar fi dorit patronatul
Contractul colectiv de muncă a fost semnat pentru un an, nu pentru doi ani consecutiv aşa cum şi-ar fi dorit patronatul

Sindicatul Automobile Dacia şi patronatul uzinei de la Mioveni au ajuns la un consens în ceea ce priveşte noul contract colectiv de muncă. Documentul prevede creşteri salariale  mult mai mici decât cele cerute de sindicat şi a fost semnat pentru un an, nu pentru doi ani consecutivi, aşa cum şi-ar fi dorit patronatul.

Semnarea noului contract colectiv a pus capăt  conflictului de muncă declanşat  la uzina de la Colibaşi. Sindicatul Automobile Dacia şi patronatul au convenit ca, de la 1 ianuarie 2015, salariile operatorilor să se majoreze cu 150 lei, iar cele ale personalului TESA cu 100 de lei. 

De asemenea , potrivit contractului, în luna aprilie a acestui an, vor avea loc creşteri individuale de 1,9% pentru personalul administrativ din primul nivel de management şi de 3% pentru cel din managementul secundar. Salariaţii vor primi şi o primă de rezultat pentru 2014, în valoare de 1.410 lei, care va fi plătită în luna mai a acestui an.  


Reamintim că, iniţial, sindicaliştii ceruseră  creşteri salariale de 400 lei (echivalentul a 15% pentru operatori), precum şi prime de rezultat de 2.300 lei, cu 65% mai mari faţă de cele acordate în 2014.

Celelalte drepturi din contractual anterior au rămas nemodificate.

Contractul colectiv de muncă a fost semnat pentru un an, nu pentru doi ani consecutivi, aşa cum şi-ar fi dorit patronatul care punctase, anterior, avantajele încheierii unui Contract Colectiv de Muncă pe 2 ani (2015-2016) - garantarea unor volume de fabricaţie la un nivel ridicat pe următorii doi ani şi, în consecinţă, menţinerea celor 3 schimburi. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite