FOTO "Tradiţii Argeşene" - un festival care a adunat la Corbeni în trei zile 5000 de oameni
0Timp de trei zile peste 5.000 de persoane au simţit, respirat, dansat şi trăit cu adevărat o atmosferă autentic românească, la FESTIVALUL TRADIŢII ARGEŞENE, ediţia a III-a care a avut loc în comuna Corbeni. Organizatorii au avut pregătite cele mai inedite concursuri pentru cei indrăzneţi cum ar fi cele de alergare, tracţiune cu cai, tăiat lemne, de gatit tradiţional, de muls vaca sau de mâncat rapid bulz
Membrii clubului Culorile Corbenilor au fascinat întreaga adunare, prin desenele lor realizate pe obiectele de lut, meşteşugite în cadrul Festivalului Tradiţii Argeşene.Talentaţii copiii sunt premianţi internaţionali la concursurile de gen din Japonia, Portugalia, SUA sau Serbia.
Atmosfera de sărbătoare muntenească a fost întreţinută de artistul Traian Frâncu. "Festivalul Tradiţii Argeşene, reprezintă un simbol al tradiţiilor populare româneşti, deoarece îndeplineşte un standard perfect al acestora, prin menţinerea cu o mare stricteţe a tot ceea ce înseamnă folclor şi tradiţie populară: prin costumele, meştesugurile, cântecele dar şi jocurile populare specifice acestei zone etnografice a judeţului Argeş.” Traian Frâncu.
Ca şi în ceilalţi ani Concursul de Interpretare al Cântului Popular, şi-a desemnat câştigătorii prin prezenţa în juriu a doamnei Elise Stan-producător şi realizator de emisiuni radio şi tv şi a doamnei Ileana Vieru-redactor la postul de radio România Antena Satelor.
„Ceea ce şi-a propus acest festival este să ofere oamenilor din Corbeni şi nu numai - căci timp de trei zile locul desfăşurării evenimentului a fost populat şi cu foarte mulţi vizitatori din împrejurimi, dar şi turişti din ţară şi străinătate - un punct de sprijin spre cunoaştere şi promovare a tradiţiei româneşti către un context internaţional. Sunt sigură că Festivalul Tradiţii Argeşene, va dăinui în timp căci are toate coordonatele să capete perenitate.” Elise Stan.
"Tinerii participanţi la concursul de interpretare a cântecului popular veniţi din multe zone folclorice, meşterii populari cu minunatele lor costume şi opinci de piele, toate lucrate de mână, gospodari veniţi cu produse ce au gustul de altădată, hora satului unde lăutari înfocaţi îi fac pe cei ce se prind în joc să ridice colbul în frenezia lor, toate acestea s-au înscris intr-un firesc al lumii satului românesc de altădată, la Festivalul Tradiţii Argeşene." Ileana Vieru












