Cătălin Rădulescu e noul preşedinte al PSD Diaspora. Deputatul este de trei ani trimis în judecată pentru mită şi, până acum, nu putea să părăsească ţara
0La propunerea premierului Victor Ponta, Cătălin Rădulescu este, mai nou, preşedinte al PSD Diaspora. Deputatul Rădulescu se află însă sub control judiciar, după ce, în urmă cu trei ani, a fost trimis în judecată pentru dare de mită, iar una dintre măsurile ce i-au fost impuse din acel moment se referă la interdicţia de a părăsi ţara.
Numirea în funcţie îi dă lui Rădulescu, cu binecuvântarea Guvernului, posibilitatea de a părăsi ţara, doleanţă pe care deputatul de Argeş şi-a formulat-o în mai multe rânduri în faţa instanţelor de judecată şi care i-a fost constant respinsă.
În primăvara anului trecut, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu pentru dare de mită. Parlamentarul de Argeş ar fi promis suma de 10.000 de lei unui funcţionar public, astfel încât acesta să nu ridice obiecţii la o lucrare prost făcută, potrivit unui comunicat al DNA, care arată că „la data de 27 august 2013, inculpatul Rădulescu Cătălin Marian, în cadrul unei întâlniri cu un manager de proiect, privind construirea unui magazin situat în Piteşti, judeţul Argeş, cu ocazia încheierii procesului verbal de recepţie a lucrării, i-a promis acestuia oferirea sumei de 10.000 lei. În schimbul acestei sume de bani, funcţionarul trebuia să nu ridice obiecţiuni cu privire la calitatea lucrării şi pe cale de consecinţă, să semneze procesul verbal de recepţie, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 lei pentru lucrările prost executate”.
Procurorii îl mai acuză pe Rădulescu de efectuarea unor operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpat
Odată cu trimiterea sa în judecată, deputatul Cătălin Rădulescu a fost pus sub control judiciar, una dintre codiţiile impuse - pentru care, iată, găseşte o portiţă de ieşire - fiind ca: ”inculpatul (...) să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar”.