Acte de vandalism în Piaţa Primăriei Piteşti, la doar opt ore de la recepţia lucrării de 14 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un spot a fost smuls, iar o bancă, avariată.
Un spot a fost smuls, iar o bancă, avariată.

La doar câteva ore de la recepţia unuia dintre cele mai controversate proiecte ale municipalităţii din Piteşti, au apărut şi primele distrugeri. Primarul le cere piteştenilor să ia atitudine împotriva actelor de vandalism, scuzând Poliţia Locală aflată acum sub coordonarea Poliţiei Române.

E doar una dintre dezamăgirile celei de-a doua investiţii majore efectuate în zonă în ultimii 14 ani, lucrare în care municipalitatea a băgat peste 14 milioane de lei după ce precedenţii primari au cheltuit aici sume uriaşe pentru reabilitare şi reparaţii. 

"Sunt mai puţin de 8 ore de la accesul liber al cetăţenilor în Piaţa Primăriei şi au apărut primele acte de vandalism! Spoturi de lumină din spaţiul verde şi bănci au fost deja smulse" este constatarea făcută de primarul Cristian Gentea vineri seară.

Edilul le cere cetăţenilor să se implice.

"Facem apel la piteşteni să ia atitudine împotriva celor care ne fac de râs oraşul şi ne produc constant pagube în spaţiul public! Curând, sperăm, Poliţia Locală va reveni în subordinea Primăriei de sub coordonarea Poliţiei Române şi va putea supraveghea şi stopa cu mai multă eficienţă actele iresponsabile ale persoanelor fără bun simţ!

Civilizaţia la care aspirăm începe cu responsabilitatea fiecăruia dintre noi! Haideţi să avem grijă de oraşul nostru!", mai spune primarul.

Mai îngrijorător decât vandalismul e faptul că pagubele de acest gen şi cele care, cel mai probabil, vor mai urma le-ar putea da idei autorităţilor locale să reabiliteze şi a treia oară Piaţa Primăriei.

    

Recepţia noii investiţii care a înghiţit milioanele bugetului local a fost făcută vineri de actualul primar Cristian Gentea.

Proiectul, început acum un an, a presupus refacerea zonei pietonale.

S-a extins şi zona de bănci prin montarea unor rigole din lemn plastifiat şi au fost montate, în spătarele acestora, prize USB pentru încărcarea telefoanelor mobile, iar dozele şi cablurile au fost înglobate în beton. 

În total, au fost montate 23 de bănci pe platou şi 200 ml de băncuţe încastrate. Iluminarea este asigurată prin 26 de corpuri iluminat ambiental spaţii verzi, 13 corpuri iluminat ambiental semiînălţime, 50 de corpuri iluminat încastrate, 8 corpuri iluminat arhitectural, 28 de corpuri iluminat stâlpi 4 m şi 18 corpuri iluminat stâlpi 12 m.

Înlocuirea pavajului, cel mai controversat aspect

În zonă a fost montatde pavaj ornamental din dale de granit din China şi India care a înlocuit plăcile gri montate în mandatul lui Tudor Pendiuc (PSD), a căror rezistenţă a început să cedeze încă dinaintea recepţiei de atunci a lucrării.

Decizia unei noi reabilitări (care, în plus, faţă de lucrarea precedentă, mai are câteva elemente, inclusiv o toaletă subterană amplasată în buricul târgului) a fost luată în mandatul lui Cornel Ionică (PSD).

    

A doua reabilitare în 14 ani. Pe ce a cheltuit Primăria Piteşti, în an de pandemie, alte peste 15 milioane de lei
A doua reabilitare în 14 ani. Pe ce a cheltuit Primăria Piteşti, în an de pandemie, alte peste 15 milioane de lei

Vă recomandăm să citiţi şi:

Piaţa Primăriei Piteşti, reabilitată de două ori în 14 ani. Pe ce a cheltuit municipalitatea, în pandemie, o căruţă de bani

A doua reabilitare în 14 ani. Pe ce a cheltuit Primăria Piteşti, în an de pandemie, alte peste 15 milioane de lei

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite