S-au deschis pârtiile din staţiunea Durău de pe Ceahlău. Programul și tarifele
0S-au deschis pârtiile din staţiunea Durău, care-i situată în Neamţ, astfel că bucuriile iernii sunt la îndemâna amatorilor sporturilor de sezon, care pot schia sau să se dea cu sania în locurile special amenajate la poalele falnicului Ceahlău. În perioada următoare vor fi tot felul de evenimente dedicate turiştilor.

Începând din 3 februarie 2023, baza este disponibilă pentru cei care doresc să se recreeze într-un spaţiu pitoresc, unul care-i străjuit de înălţimile muntelui. Asta graţie omătului căzut în ultimele zile, la care s-a adăugat zăpada creată cu ajutorul tunurilor. Iar ninsori se anunţă şi în acest final de săptămână.
„Pârtia este ideală pentru săniuş şi schi, atât pentru începători cât şi pentru avansaţi. Situată la poalele muntelui Ceahlău, la o altitudine de 800 de metri, pârtia are o lungime de 406 metri, o lăţime de minim 62 de metri, o diferenţă de nivel de 35 metri şi un grad mediu de dificultate“, au anunţat reprezenţanţii societăţii Durău Park.
Programul pe pârtii este următorul: luni 10.00 - 16.00, marţi - joi 11.00 - 16.00, vineri 11.00. - 19.00, sâmbătă şi duminică 09.00 - 19.00. În ceea ce priveşte urcarea cu teleskiul (1-2 puncte), preţuri sunt: 40 de puncte - adulţi 70 lei, 60 puncte - 80 lei, 80 de puncte - 90 de lei şi 100 de puncte - 100 lei.
Pentru copiii sub 14 ani, preţul începe de la 55 de lei, 65 de lei, 80 de lei şi 90 de lei la grupele de puncte. Sunt disponibile şi abonamente, după cum urmează: 1 zi - 55 lei, 2 zile - 140 lei, 3 zile - 175 lei, 4 zile - 205 lei, 5 zile - 240 lei şi 6 zile - 270 lei, reduceri fiind acordate copiilor care au vârsta până la 14 ani.
Este şi un pachet pentru închiriere sanie cu urcări incluse: sanie şi 20 de urcuşuri - 80 de lei, sanie cu 30 de urcări - 100 de lei şi sanie cu 50 de urcări - 120 de lei. Pentru închiriere echipament de schi (schiuri, clăpari, beţe şi cască se percep 60 de lei pe zi, iar pentru jumătate de zi - 45 de lei. Sistemul de transport pe cablu a fost modernizat, fiind teleski-uri cu crose duble.
Pentru a face plăcut sejurul în staţiune, reprezentanţii frmei care administrază domeniul pentru sporturi de iarnă mai anunţă că pe perioada cât pârtiile sunt deschise vor avea loc diverse evenimente, între care concursuri de schi şi săniuş, coborâri în slalom şi viteză, jocuri de lumini laser, focuri de artificii şi muzică.
Cazarea în staţiunea situată în Neamț nu constituie o mare problemă, fiind câteva hoteluri şi numeroase pensiuni în zonă şi în comuna Ceahlău, dar nu strică un telefon, pentru o rezervare din timp. Pentru a ajunge la Durău sunt trei drumuri principale, unul dintre ele, care-i impecabil, fiind deschis recent.

Este vorba despre „Drumul Axial“, care pleacă din satul Izvoru Muntelui, de la baza masivului, ajungându-se la Durău în mai puţin de jumătate de oră. Altul, pe DN 15, este ceva mai lung, dar la fel de pitoresc, şerpuind pe malul lacului de acumulare. Traseul este Bicaz - Baraj - Hangu - Viaduct Poiana Largului - Durău.
Turiştii din Iaşi pot ajunge în staţiune urmând tot DN 15, dar prin Târgu Neamţ - Humuleşti - Vânători Neamţ - Pipirig - Viaduct Poiana Largului. În zona de nord a Moldovei, acum sunt deschise pârtii în Suceava, la Câmpulung, Gura Humorului sau Vatra Dornei. În judeţele vecine cu Neamţul, domenii pentru schi sunt în Harghita şi Covasna.