Poveştile triste de viaţă ale unor copii transformaţi în jucării sexuale de adulţi perverşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uneori, abuzurile sexuale s+au petrecut chiar în familie FOTO Adevărul.ro
Uneori, abuzurile sexuale s+au petrecut chiar în familie FOTO Adevărul.ro

Potrivit cazuisticii judiciare, în românia există copii pentru care viaţa este un coşmar neîntrerupt, după ce adulţi din mediul familial, în majoritatea cazurilor, i-au transformat în jucării sexuale

Fapte penale ieşite din comun au fost dezvăluite în urma cercetărilor demarate de organele judiciare, anchete sociale sau reclamaţii, fiind vorba despre situaţii de neconceput în care copii de diverse vârste au fost transformaţi în jucării sexuale de către adulţi, în unele cazuri totul petrecându-se în mediul familial sau în relaţii de concubinaj. 

Raportul de activitate al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamţ arată că, pe parcursul anului trecut, în judeţ au fost 506 cazuri de minori supuşi abuzurilor, fiind dispuse măsuri pentru protecţia lor. Din documentul amintit rezultă că au existat 58 de situaţii de maltratare fizică, 204 cazuri de neglijare, 29 de abuz sexual, 134 de abuz emoţional. 

Detalii sinistre dintr-un caz în care victimă este un minor au ieşit la iveală la sfârşitul anului trecut, atunci când cinci persoane ajungeau în arest pentru viol în formă continuată. Ceea ce deosebea speţa de altele similare era vârsta victimei, o fetiţă de 10 ani şi a celor cinci acuzaţi. Au vârste venerabile, între 61 şi 87 de ani, toţi domiciliind într-o comună din apropierea oraşului Piatra Neamţ. Ei au ademenit copila, profitând de vulnerabilitatea ei şi de starea materială precară a familiei, cu sume modice de bani şi ar fi întreţinut cu aceasta relaţii sexuale orale. Primul arestat a fost Ion Ciudin, de 61 de ani, care a fost reţinut pe 10 noiembrie 2020. 

Cercetările au fost extinse, iar pe 1 decembrie erau privaţi de libertate Ion Balmuş, 87 de ani, Grigore Ţăpuc, 66 de ani, Petru Trăscăoanu, 75 de ani şi Ion Măriuţa, 81 de ani. Cât îl priveşte pe Ciudin, el are o „poveste“ aparte. Fusese cântăreţ bisericesc la aşezământul din localitatea de domiciliu, dar în urma unei aventuri amoroase cu o consătească a fost dat afară, oamenii nefiind de acord să slujească alături de preot. Până să fie arestat, presta în aceeaşi calitate la un schit din zonă. 

Arestare în cazul unui cuplu de concubini 

Un caz halucinant de abuz sexual şi fizic împotriva a doi copii minori a ieşit la iveală după ce una dintre victime, un băiat în vârstă de aproape 14 ani, a fugit de acasă, sătul fiind de tratamentele inumane la care era supus chiar de mama sa şi de concubinul acesteia. După ce a fost depistat, poliţiştii au aflat ce l-a determinat să plece de la domiciliu, astfel că o nouă anchetă s-a soldat cu arestarea cuplului pe 13 aprilie 2021.

Cercetările au stabilit că femeia şi bărbatul şi-au pus în practică fanteziile sexuale folosindu-se de copii, una din victime fiind o fetiţă de doar opt ani. Ambii au fost violaţi şi bătuţi crunt, iar acuzaţii de rele tratamente aplicate minorului au survenit pentru faptul că un băieţel de 3 ani, rezultat din relaţia celor doi concubini, nu a beneficiat de o îngrijite părintească normală, fiind şi el maltratat.  

Femeii de 38 de ani îi murise soţul cu care avusese doi copii, băiatul de 14 ani şi fata de opt, astfel că
partener de viaţă i-a devenit un bărbat de 47 de ani, cu care a mai avut un băieţel. Ce i-a determinat să se comporte inuman cu minorii nu se ştie deocamdată, dar se bănuieşte că în relaţia celor doi adulţi consumul de alcool era ceva cotidian. În propunerea de arestare preventivă, procurorii i-au acuzat pe mamă şi pe concubin de săvârşirea mai multor inflacţiuni de rele tratamente aplicate minorului, viol în formă continuată şi agresiune sexuală în formă continuată. 

Anchetatorii au mai concluzionat că toate aceste fapte au avut loc în perioada 2014 - 2020, victimele fiind fiul şi fiica inculpatei. Astfel, rezultă că băiatul cel mare a fost agresat sexual şi maltratat când avea vârsta de 7 ani. În cazul tuturor copiilor au fost dispuse măsuri de protecţie socială, fiind instituţionalizaţi în centre ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Neamţ..

Violată de tată, o fetiţă a rămas însărcinată

În luna mai a acestui an, Judecătoria Roman s-a pronunţat într-un dosar penal în care Iulian Şerban, de 39 de ani, a fost acuzat de viol, infracţiune a cărei victimă a fost o fiică de-a sa, minoră de 13 ani şi jumătate la data faptei, care a rămas însărcinată. Instanţa a dispus ca acuzatul să execute o sentinţă de 8 ani de închisoare şi l-a decăzut din drepturile părinteşti. 

abuzciocan

Opt ani de închisoare a primit un bărbat pentru că şi-a violat fiica FOTO Adevărul.ro

Cercetările în această speţă au început acum cinci ani şi a fost necesară o colaborare între poliţiştii din Neamţ şi carabinierii italieni, pentru a se stabili cine este făptaşul, proba de netăgăduit fiind un test genetic. Ancheta a fost îngreunată şi de faptul că minora, care provine dintr-o familie cu zece copii, unii fiind ai mamei dintr-o relaţie de concubinaj anterioară căsătoriei, a dat declaraţii contradictorii, susţinând că relaţii intime a avut cu fraţii vitregi mai mari şi cu alte persoane, iar la un moment dat l-a indicat pe un unchi, dar testele genetice au infirmat aceste susţineri. 

Alt test de acest gen a confirmat că părintele fetei era autorul, iar pe data de 22 iulie 2020, magistraţii de la Judecătoria Roman îl arestau preventiv, acuzaţia adusă fiind viol. Acesta tocmai se întorsese din Italia, unde stătuse fugar, pentru a participa, în localitatea natală, la pomenirea unei rude. Acuzatul din acest dosar s-a căsătorit cu mama victimei în Italia, după ce trăiseră o perioadă în concubinaj, renunţând la numele lui de familie şi luându-l pe cel al femeii. Familia Şerban venea acasă periodic, aşa întâmplându-se în anul 2017, când s-au consumat  violurile. 

La un moment dat, mama fetei a constatat că aceasta avea un comportament ciudat, acuza stări de rău, astfel că a dus-o la un control medical. Aşa s-a aflat că era însărcinată în şase săptămâni şi s-a solicitat efectuarea unei întreruperi de sarcină. Cum era vorba despre o minoră şi de certitudinea comiterii unei infracţiuni, pentru că nu putea fi vorba despre relaţii sexuale consimţite la acea vârstă, au intrat pe fir poliţiştii, luându-se probe AND de la făt. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Înfiorător! O fetiţă de trei ani, părăsită de mamă, a murit după ce unchiul a incendiat-o

Final nefericit în cazul copilului înecat şi readus la viaţă după o oră de manevre de resuscitare

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite