Poliţist trimis în judecată pentru că ar fi luat bani unor şoferi în culpă ca să le „rezolve” problemele
0Un poliţist este judecat în două dosare penale, fiind acuzat de trafic de influenţă pentru că le-ar fi promis unor şoferi care greşiseră în trafic că le „rezolvă” problemele
Un poliţist de la Serviciul Rutier Neamţ riscă să-şi sfârşească înainte de vreme serviciul în cadrul structurii Ministerului Internelor, fiind judecat în două dosare penale. În fiecare dintre ele este inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, cauzele fiind pe rolul Tribunalului Neamţ.
Recent, instanţa a încheiat procedura de Cameră preliminară şi a dispus începerea procesului. De acum înainte, cazul va fi public şi va continua cu audieri de martori şi administrări de probe, în vederea stabilirii vinovăţiei sau nevinovăţiei inculpatului.
„Respinge, ca nefondate, toate cererile şi excepţiile formulate de inculpat prin apărătorul ales, cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penal. Constată legalitatea sesizării instanţei cu Rechizitoriul nr. (...), în cauza privind pe inculpatul G.G.C., trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată“, conform deciziei din unul dintre dosare.
Este vorba de două fapte de acelaşi fel, pentru fiecare dintre acestea poliţistul fiind inculpat separat, însă este posibil ca dosarele să fie conexate. Prima infracţiune ar fi avut loc în perioada 30 ianuarie - 30 martie 2021. Omul legii ar fi pretins şi primit, în mod direct şi indirect, suma de 4.900 de lei de la o persoană căreia i-a promis că-şi poate folosi influenţa pe care o are pe lângă colegii din cadrul Serviciului Rutier, pentru a reduce suspendarea dreptului de a conduce în cazul celui care a făcut plata.
Cel mai probabil, acest lucru nu s-a întâmplat şi poliţistul a fost denunţat. La cea de-a doua faptă, banii au fost viraţi în tranşe. De la alt şofer, inculpatul ar fi pretins şi primit, pe 15 ianuarie 2021, suma de 2.500 de lei, bani pentru care acuzatul ar fi trebuit să-şi folosească „relaţiile“ pe care le avea la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Neamţ.
Ar fi trebuit să obţină pentru cel care l-a „stimulat“ financiar un rezultat favorabil la o alcoolemie, astfel încât acesta să obţină o soluţie de netrimitere în judecată, altfel spus, să „obţină“ o alcoolemie care să nu ducă la întocmirea unui dosar penal, ci doar o contravenţie, faptă care este sancţionată cu amendă şi suspendarea permisului pe o perioadă de 90 de zile. Pe 8 martie anul trecut, de la aceeaşi persoană, inculpatul ar mai fi cerut 700 de lei.
Vă recomandăm să mai citiţi:
Cum s-a ales praful de domeniul schiabil din Neamţ. 14 milioane de euro s-au dus pe apa sâmbetei
Ani grei de închisoare pentru bărbatul care şi-a ucis soţia, gelos pe cariera ei