Încornoraţii, clienţii fideli ai detectivilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi pietreni apelează la investigatori pentru a afla dacă-i înşeală partenerii sau dacă ai lor copii au anturaj dubios.

Necazul unor pietreni este bucuria detectivilor particulari, care-şi rotunjesc veniturile. „Circa 70% dintre cazurile pe care le primim de la clienţii noştri sunt de soţi înşelaţi, iar dintre aceştia, cel mai mult apelează la noi femeile“, ne-a declarat detectivul Gabriel, unul dintre investigatorii particulari din Piatra Neamţ, care a preferat să-şi protejeze identitatea.


De asemenea, apropierea unui divorţ dă din nou de lucru detectivilor. „O persoană care munceşte în Anglia şi trimite bani acasă a aflat că soţia ar cumpăra proprietăţi pe numele mamei ei şi doreşte să îi documentăm această problemă, care, generic, este un furt între soţi“, explică detectivul. Investigatorii susţin că, din cauza crizei, oamenii sunt mult mai suspicioşi şi, în special, afaceriştii.

La cererea clienţilor, am făcut mai multe verificări ale partenerilor de afaceri, ale angajaţilor şi chiar ale managerilor suspecţi de concurenţă neloială sau alte acţiuni împotriva intereselor firmei“, mai spune Gabriel.

Filaj la discotecă
Detectivii mai sunt solicitaţi la supravegherea adolescenţilor pe care părinţii se tem „să nu-i scape din mână“. „De obicei, mamele vor să ştie ce fac fii la discotecă, de exemplu, sau în ce anturaj se află, iar taţii sunt interesaţi de soarta fiicelor“, precizează detectivul. Oamenii care apelează la investigatori particulari cred, de multe ori, că munca acestora seamănă cu ceea ce se vede prin filme.

„Lumea crede, la început, că noi sărim garduri, geamuri, că folosim pistoale sau mai ştiu eu ce. Nu este deloc aşa. Investigaţiile noastre se pot desfăşura doar în spaţiu public, de unde procurăm şi probele foto, audio sau video pe care le anexăm raportului de investigaţie“, a încheiat detectivul. Teoretic, oricine poate deveni detectiv particular dacă are cunoştinţe solide de legislaţie. „Poate activa ca detectiv particular persoana atestată profesional prin promovarea examenului pe teme de legislaţie, care se organizează periodic, o dată la circa trei luni, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ. Conform acesteia, se pot înscrie la examen trei categorii de cetăţeni: foşti poliţişti sau lucrători în domeniul apărări sau al ordinii publice, absolvenţi ai şcolii postliceale de detectivi particulari şi absolvenţi de studii superioare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite